Deoarece tigăile din oțel inoxidabil sunt folosite pentru a pregăti o mare varietate de alimente, în timp, acestea devin acoperite cu un strat gros de grăsime și alți contaminanți.
Este puțin probabil ca vreo gospodină să se gândească să le lase în această formă, deoarece este, cel puțin, nesigură.
Prin urmare, merită să țineți cont de câteva trucuri simple care vă vor ajuta să readuceți foile de copt la aspectul inițial folosind mijloace simple.
Bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen
Pentru a curăța o foaie de copt folosind bicarbonat de sodiu și peroxid de hidrogen, stropiți-o generos cu praf de copt și apoi turnați peroxidul pentru a forma o pastă.
Se presară din nou pasta rezultată cu bicarbonat de sodiu și se lasă 2-3 ore, iar când timpul a trecut, se freacă suprafața cu un burete moale. Mai rămâne doar să clătiți foaia de copt cu apă caldă și să ștergeți.
Folie de aluminiu
Faceți o minge liberă dintr-o bucată de folie de aluminiu. Stoarceți lichidul de spălat vase direct pe foaia de copt și frecați cu această minge.
Apoi procedați conform schemei vechi – clătire cu apă caldă și uscare.
Vă rugăm să rețineți: această metodă este eficientă pentru îndepărtarea petelor încăpățânate, dar nu poate fi folosită dacă tigaia are un strat antiaderent.
Bicarbonat de sodiu și oțet
Se toarnă un sfert de cană de sifon pe o foaie de copt, se toarnă oțetul astfel încât să apară o reacție de șuierat și se lasă în această formă jumătate de oră, sau mai bine zis, peste noapte (pentru ustensile de bucătărie foarte murdare).
În cele din urmă, tigaia este șters cu un burete neabraziv, murdăria și agentul de curățare sunt clătite și uscate.