Mulți oameni nu își pot imagina Anul Nou fără sandvișuri cu caviar roșu.
Acest fel de mâncare de gustare a dobândit de mult statutul de fel de mâncare de „Anul Nou”, împreună cu Olivier și mandarine.
Cu toate acestea, există o problemă: să cumpărați caviar roșu real și de înaltă calitate nu este atât de ușor.
Există posibilitatea de a „întâlni” cu un produs fals sau imitat.
Cel mai interesant lucru este că un astfel de caviar se poate dovedi a fi foarte asemănător cu „originalul”.
Mulți oameni sunt destul de mulțumiți de această imitație: gustul și consistența sunt aproape aceleași cu caviarul adevărat.
Cu toate acestea, există gurmanzi pretențioși care vor să consume exclusiv produse naturale. Astfel de iubitori de mâncare ar trebui să acorde atenție unui test simplu.
Test pentru a determina caviar real sau imitație
Trebuie să luați un recipient mic, dar destul de adânc, să puneți niște caviar în el și să turnați apă clocotită peste el.
Produsul natural se va „comporta” după cum urmează: va începe să elibereze fulgi albi.
Cert este că caviarul adevărat conține o proteină care se coagulează atunci când este expus la temperaturi ridicate.
Dar dacă turnați apă fierbinte pe imitație sau caviar roșu fals, nu veți vedea fulgi. Lichidul poate fi ușor colorat. Poate că pe suprafața apei vor apărea „pete” grase. Dar nu vor fi bulgări albe.