Se întâmplă ca în magazine să cumpărăm, ca să spunem ușor, banane nu foarte de calitate.
Cum să evitați risipa inutilă de bani pe astfel de produse? Nimeni nu te va lăsa să le încerci.
Acordăm atenție aspectului. Trebuie să arate sănătos, proaspăt și curat.
Ne uităm la culoare: ar trebui să fie strălucitoare, mată, uniformă. Fie galben, galben lămâie, fie galben-verde.
Puteți lua și banane verzui (necoapte), dar numai dacă intenționați să le păstrați pentru o anumită perioadă de timp.
Cu toate acestea, nu este nevoie să le consumați imediat după cumpărare – conținutul excesiv de amidon va afecta negativ stomacul, iar gustul nu este atât de mare.
Ați observat pete întunecate pe coajă? Să știți: fructele sunt prea coapte. Îl poți mânca, dar nu îl vei putea păstra mult timp.
Nu luați banane dacă pielea are o nuanță gri. Acest lucru sugerează că au fost înghețate.
Coaja fructului trebuie să fie intactă, fără crăpături. Dacă tulpina este ruptă, nu cumpărați.
Bananele de înaltă calitate ar trebui să aibă un miros plăcut, nu prea intens. Dacă aroma este pronunțată, știi că fructele sunt prea coapte.