Oamenii care nu sunt deosebit de versați în caracteristicile varietale ale curmalilor sunt bine versați în trucuri care ajută să scape de gustul astringent.
Curkii necoapți pot avea gust de tartă. Dar putem repara totul.
Cea mai populară modalitate de a îmbunătăți gustul este să așteptați până când boabele sunt complet coapte sau să le puneți la congelator.
Chiar și fructele necoapte devin comestibile sub influența frigului.
Puteți folosi un alt truc și faceți fără înghețare și dezghețarea ulterioară.
Încercați să puneți curmali în apă fierbinte câteva ore înainte de a mânca.
Va fi și mai rapid dacă pur și simplu turnați apă clocotită peste fructele de pădure dintr-un ibric înainte de a mânca.
Dar metodele rapide au un dezavantaj comun – vitamina C conținută în curki nu tolerează încălzirea.
Prin urmare, dacă doriți să păstrați toate proprietățile benefice ale fructelor de pădure, puneți-o împreună cu un măr sau o banană într-o singură pungă.
Acest truc activează procesul de coacere a oricărui fruct.