Slovacii o beau aproape deloc. Ar trebui să o bem în loc de cafea


zeleny caj

Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Deși cafeaua are multe beneficii pentru sănătate și poate fi un mare stimulant, are efecte secundare pentru mulți oameni. Insomnia și palpitațiile sunt deosebit de frecvente. Deci, cum ne putem crește energia fără o doză mare de cofeină? Ceaiul verde, care este mai sănătos decât cafeaua în sine, poate ajuta.

Deși cafeaua ne susține corpul, nu trebuie să exagerăm. Consumul excesiv de cafea poate duce la scurgerea calciului din oase, ceea ce poate provoca osteoporoza. În plus, cofeina deshidratează organismul, ceea ce are și consecințele sale.

Este important ca persoanele cu hipertensiune arterială, tulburări mintale și probleme digestive să nu consume cafea.

Din fericire, ne putem stimula fără cofeină. În schimb, ajungem la teina mai sănătoasă și mai sigură, care se găsește, de exemplu, în ceaiul verde.

Dacă vrem să profităm de proprietățile sale benefice, nu trebuie să o infuzăm mai mult de trei minute și să o bem înainte de culcare.

Citeste si:  Cum să curățați un covor de praf: uitați de perii și de un aspirator - pulverizați o soluție de casă

Nu doar ceai verde. Puteți ajunge și la alte specii

Sunt destul de multe ceaiuri cu teina. Cea mai bună alegere ar fi ceaiul verde, care are un efect stimulant și susține, de asemenea, metabolismul și funcțiile cardiovasculare. Stimulează ficatul și are efect antiaterosclerotic. Proprietățile sale de pierdere în greutate sunt, de asemenea, neprețuite. Pe lângă aceasta, merită să ajungeți și la:

  • ceaiul tulsi – mai presus de toate, crește energia și are un efect pozitiv asupra imunității, luptă cu curaj împotriva radicalilor liberi care accelerează îmbătrânirea organismului,
  • ceai de ghimbir – acest ceai are multe proprietăți de promovare a sănătății: îmbunătățește digestia, ajută la pierderea în greutate, încălzește, susține sistemul imunitar și ajută la combaterea infecțiilor,
  • ceai de turmeric – recomandat persoanelor care duc un stil de viață sedentar, are un efect mare asupra proceselor digestive și are efect antiinflamator,
  • ceai de urzică – această băutură ameliorează simptomele alergiilor (febră persistentă, tuse și secreții nazale), curăță organismul de excesul de toxine și îmbunătățește starea și aspectul părului.
Citeste si:  Cât de experimentate gospodinele curăță chiuveta de calcar: nu au nevoie de substanțe chimice de uz casnic pentru asta

Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *