Bei cafea instant „neska”? Mai bine să nu-l bei, asta face organismului tău


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Probabil că nu există persoană care să nu bea cafea instant la un moment dat în viața lui. Ca toate celelalte alimente instant, are avantajele sale incontestabile și poate fi un adevărat salvator în anumite momente. De exemplu, când trebuie să devii mai puternic la miezul nopții în timp ce înveți și cafeneaua ta preferată este deja închisă. Sau când nu ai chef să faci cafea proaspătă dimineața. Atunci o ceașcă rapidă de cafea instant va fi cu siguranță la îndemână.

Consumul de cafea instant este în creștere

Poate surprinde pe cineva că cafeaua instant este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Și asta într-un moment în care multă lume cere cafea de înaltă calitate și în care marile lanțuri de cafenele răsare ca ciupercile după ploaie, specializate în cafea de cea mai bună calitate, cu care cafeaua instant nu poate concura din punct de vedere al calității și al gustului. În ciuda acestui fapt, volumul de cafea instant vândută s-a triplat în ultimul deceniu. Companiile specializate în analiza pieței prevăd o creștere rapidă în continuare a cafelei instant.

Citeste si:  Cum să depozitați corect untul: se dovedește că mulți oameni fac greșeli

Cafeaua instant are o durată de valabilitate lungă, așa că este foarte posibil ca recipientul pe care mama ta îl păstrează în dulap să fie încă bun. Dar este chiar bine pentru tine? Deși cafeaua instant oferă mai multe avantaje față de cafeaua proaspătă, în special reaprovizionarea cu energie și pornirea metabolismului sau reducerea riscului de diabet de tip 2, are și câteva dezavantaje.

O combinație de dezavantaje vă pune în pericol

Unul dintre dezavantaje este că cafeaua instant conține mai puțină cofeină decât cafeaua obișnuită. În mod paradoxal, poate să nu fie dăunătoare, pentru că nici cofeina nu trebuie exagerată. Cu toate acestea, iubitorii de cafea sunt de obicei obișnuiți cu o anumită cantitate de cofeină pe zi. Drept urmare, trebuie să bea mai multe căni de cafea instant decât cafea proaspătă. Are legatura si cu usurinta prepararii acestui tip de cafea. Este tentant să-l consumi mai des, deoarece nu există niciun obstacol în calea unui proces mai complex.

Citeste si:  Cum să faci față oboselii de toamnă: principalele secrete dezvăluite

Acest lucru ne aduce la cea mai importantă problemă cu cafeaua instant. Conține de două ori mai multă acrilamidă decât cafeaua obișnuită. Este o substanță chimică care se produce în timpul prăjirii boabelor de cafea și, din păcate, crește riscul de cancer și dăunează sistemului nervos central. Deși mulți experți ne asigură că și cantitatea crescută de acest compus din cafeaua instant este încă sigură, în combinație cu aportul crescut al acestei băuturi, poate deveni o problemă.

Și nici nu am menționat gustul, care este în alt loc. Desigur, adevărații iubitori de cafea nu se vor atinge niciodată de cafea instant, dar asta e o chestiune de gust, nu de sănătate, ceea ce este mai important.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *