Îți plac bananele? Cel mai probabil, vei răspunde da la această întrebare, deoarece acest fruct este printre preferatele multor oameni.
Adevărat, are un dezavantaj, dar destul de semnificativ – capacitatea de a se deteriora rapid.
De ce bananele devin moi și maro?
Motivul ar trebui căutat în gazul natural – etilenă.
Promovează conversia rapidă a amidonului în zahăr, motiv pentru care bananele își schimbă culoarea de la galben la maro la o viteză destul de mare, iar textura plăcută elastică la prea moale.
Din păcate, bananele continuă să emită acest gaz chiar și după recoltare, ceea ce, desigur, nu contribuie la stocarea lor pe termen lung.
Ce banane nu se strică mult timp?
Dacă nu intenționați să mâncați banane care s-au întunecat în a doua zi după cumpărare, ar trebui să fiți responsabil în procesul de selectare a acestora.
La magazin, ignorați bananele ambalate în pungi de plastic.
Dacă nu există de ales și toate fructele sunt învelite în plastic, căutați pungi cu găuri – într-un astfel de ambalaj, cel puțin etilena nu persistă.
Cum să prelungești prospețimea bananelor timp de 2 săptămâni
Pentru a încetini procesul de alterare a bananelor, ar trebui să respectați anumite reguli privind păstrarea acestor fructe.
Nu lăsați bananele cu alte fructe – puneți-le într-un loc separat și, de preferință, separându-le unele de altele.
Păstrați bananele la temperatura camerei departe de lumina directă a soarelui. Temperaturile ridicate și umiditatea ridicată nu sunt recomandate.
Pentru a încetini procesul de producere a etilenei, tulpinile de banane pot fi învelite în folie alimentară sau plastic.
În același scop, puteți pune fructele la vârf de coacere în frigider. Chiar dacă coaja devine neagră, pulpa va fi bună.