Atunci când alegeți pește roșu ușor sărat, acordați atenție în primul rând culorii.
Cum ar trebui să fie și la ce altceva să acordați atenție, au spus experții Roskachestvo.
Recomandările lor sunt prezentate de MIA Rossiya Segodnya.
Cum să cumperi pește roșu bun
În primul rând, culoarea. Ar trebui să fie uniform, nu prea plictisitor și nici prea luminos.
O culoare prea intensă poate indica adăugarea de colorant.
Petele galbene sau maro sunt un semn de oxidare a grăsimilor.
Nu poți mânca acest tip de pește – au avertizat experții Roskachestvo.
Ei și-au amintit că fiecare tip de pește are propria lui culoare. De exemplu, somonul sockeye, somonul roz și somonul chinook sunt roșu aprins.
Somonul și păstrăvul au o gradație de nuanțe de la portocaliu aprins la portocaliu deschis.
Prea aprins roz și roșu la aceste specii indică faptul că cel mai probabil producătorul a adăugat un colorant, – au spus experții.
În al doilea rând, nu ar trebui să existe plăci sau daune pe pește, nu ar trebui să se descuie.
În al treilea rând, studiați compoziția. În mod ideal, ar trebui să conțină doar pește și sare.
Este permisă și prezența acizilor benzoic și sorbic.