Ce să faci dacă vacanța s-a terminat, dar Olivier rămâne: cu siguranță o să-ți placă

Nutriționiștii au dat sfaturi foarte utile în ajunul sărbătorilor de Revelion. Mai mult, sfaturile sunt bune atât pentru sănătatea ta, cât și pentru portofel.

Nu este nevoie să pregătiți munți de mâncare, astfel încât mai târziu să nu trebuiască să le terminați pe toate, cu avertismentul „altfel se va strica”. Toate acestea sunt pline de complicații de sănătate și exces de greutate.

Iată câteva sfaturi în cazul în care a rămas salată Olivier după Anul Nou.

Prima varianta

Puteți să transferați totul într-o tavă de copt și să presărați brânză rasă deasupra.

Apoi preîncălziți cuptorul la 200 de grade și puneți salata în el.

Salată
Foto: © Belnovosti

In 15 minute vei avea o caserola complet pasabila cu legume, carne si oua.

A doua varianta

Dacă dintr-o dată gospodina pe 1 sau 2 ianuarie are dorința de a mânui aluatul, atunci puteți face ceva asemănător cu pizza.

Doar întindeți aluatul și folosiți salata rămasă ca umplutură.

Punct foarte important

Nu uitați că experții în alimentație sănătoasă numesc salatele un produs perisabil.

Chiar și în frigider, termenul de valabilitate al acestora este limitat la maximum 18 ore.

Salatele de legume (vinaigreta etc.) pot rezista exact atât de mult, dar numai dezbrăcate și la o temperatură nu mai mare de 6 grade Celsius.

Salatele din legume crude (fructe), cu carne, carne de pasăre și carne afumată vor dura aceeași perioadă de timp.

Aceleasi salate, dar dupa ce se imbraca se pastreaza la frigider nu mai mult de 12 ore.

Salatele cu fructe de mare durează aceeași perioadă de timp.

Dar dacă vasul conține conserve (de exemplu, mazăre) sau ouă, așa cum este cazul lui Olivier, atunci se recomandă să consumați o astfel de salată în decurs de 6 ore.

Citeste si:  Cum să curățați cu ușurință un coș de fum: secretele strămoșilor noștri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *