Din păcate, de multe ori venim acasă de la magazin, fără să bănuim că ne-am achiziționat un produs care, să spunem ușor, lasă de dorit.
Iar atunci când alegem un produs, noi, de regulă, nu acordăm atenție anumitor semne care semnalează calitatea proastă a acestuia.
Cu o zi înainte este Anul Nou. Prin urmare, ar trebui să abordați problema cumpărăturilor de alimente cu deosebită atenție.
O achiziție nereușită de legume și fructe nu este doar bani irositi, ci și o amenințare serioasă pentru sănătatea dumneavoastră.
Nuanțele menționate mai jos vă vor ajuta să determinați rapid chiar în magazin ce fructe sau legume sunt bune și care este mai bine să o evitați.
Fructe
Dacă vedeți fructe ofilite, deteriorate sau zdrobite în fața dvs., este mai bine să uitați imediat de ele ca obiecte de achiziție potențială.
Fructele prea coapte și moi prezintă anumite riscuri pentru sănătate.
Ar trebui să mănânci fructe proaspete cât mai curând posibil, dacă este posibil.
Există o opțiune de a le îngheța – în acest caz, fructul își va păstra unele dintre calitățile.
Legume
Nu este nevoie să cumpărați morcovi, sfeclă, ridichi și alte legume rădăcinoase dacă par învechite.
De asemenea, nu trebuie să luați astfel de produse dacă prezintă următoarele semne: înmuiate, acoperite cu pete sau muguri, sau deteriorate.
Merită să ne amintim că legumele nu ar trebui să-și piardă umiditatea și să se micșoreze.
Prezența pielii deteriorate pe fructe nu este de bun augur și, prin urmare, este mai bine să nu luați astfel de legume.