Atunci când alegeți pește roșu pentru masa de Anul Nou, ar trebui să acordați preferință somonului și somonului sălbatic.
Endocrinologul rus Maria Kaloshina a explicat de ce aceste tipuri de pești roșii sunt cei mai sănătoși.
Recomandările expertului sunt furnizate de publicația Regiunea Moscova Today.
Ce pește roșu să cumperi pentru masa de Anul Nou
După cum a spus medicul, cele mai sănătoase tipuri de pește roșu sunt somonul sălbatic și somonul.
Aceste tipuri de pești ocupă primul loc în ceea ce privește conținutul de acizi grași polinesaturați.
Pe locul doi în ceea ce privește conținutul de PUFA se află somonul coho, urmat de somonul chum.
Păstrăvul închide lista peștilor roșii, – spuse Kaloshina.
Ea a sfătuit să dea preferință peștelui roșu ușor sărat.
Potrivit medicului, excesul de sare duce la leșierea calciului și provoacă umflături.
Pentru boli de rinichi și hipertensiune arterială, este indicat să consumați pește ușor sărat.
Când cumpărați, trebuie să acordați atenție datei de expirare, precum și culorii peștelui.
Ar trebui să fie uniformă: de la roz deschis la roșu. Dacă există pete întunecate, este mai bine să nu luați peștele.