Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Aproape toată lumea din Slovacia îl bea, indiferent de vârstă sau sex. Din păcate, majoritatea dintre noi avem un obicei prost de a adăuga lapte și ingrediente dulci precum smântână, zahăr sau siropuri aromate în cafea. Această combinație poate fi foarte periculoasă pentru sănătate, în special pentru pancreas.
Cafeaua este o băutură fără de care mulți dintre noi nu își pot imagina că începe ziua. Deși cafeaua are potențialul de a stimula procesele metabolice și de a ajuta la pierderea în greutate, mulți oameni adaugă în cafea lor aditivi care pot avea un efect negativ asupra sănătății. Suntem conștienți de consecințele rutinei noastre de cafea?
Cafeaua fără zahăr ajută la pierderea în greutate
Cafeaua ca atare este o băutură cu conținut scăzut de calorii. O ceașcă de cafea conține doar aproximativ 4 calorii. În plus, cafeaua conține acid clorogenic, care are proprietăți antioxidante și favorizează pierderea în greutate. Cercetătorii de la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan au demonstrat că consumul a patru cești de cafea pe zi poate reduce grăsimea corporală cu până la 4%.
Capcane de calorii din cafea
Mulți oameni își îndulcesc cafeaua, crescând conținutul caloric al acesteia, în special prin adăugarea de lapte, frișcă sau sirop aromat. Adăugarea unei lingurițe de zahăr crește conținutul de calorii al cafelei cu 45 de calorii. Cu toate acestea, cea mai mare problemă este combinația de cafea cu lapte și produse de patiserie dulci. Mai ales dacă este consumat pe stomacul gol. Fluctuațiile nivelului de glucoză din sânge pot duce la probleme grave de sănătate, inclusiv rezistența la insulină și obezitatea abdominală.
Cafeaua cu lapte și prăjitură dăunează pancreasului
Se dovedește că cafeaua cu lapte și prăjitură este deosebit de dăunătoare pentru pancreas. Laptele conține lactoză, care este un carbohidrat. Când cafeaua cu lapte și prăjitură ajunge în stomac, are loc o eliberare rapidă de glucoză în sânge. Pancreasul trebuie apoi să producă cantități mari de insulină pentru a scădea zahărul din sânge. Situațiile repetate de acest fel pot duce la rezistență la insulină, prediabet și chiar diabet de tip 2.
Daca vrei sa te bucuri de gustul cafelei fara a-ti risca sanatatea, ia in considerare ingredientele care sustin metabolismul si curata organismul. Condimente precum cardamomul, ghimbirul, scorțișoara sau turmericul pot înlocui ingredientele tradiționale și pot afecta pozitiv procesul de slăbire.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!