Nucile sunt un ingredient esențial în mai multe salate și deserturi de Revelion.
De aceea, în timpul sărbătorilor de iarnă, mulți oameni vor trebui să se ocupe de a scăpa de coaja produsului.
Procedura este destul de lungă și complicată. Dar numai dacă nu știi despre un mic truc.
Se pare că procesul de spargere a nucilor poate fi simplificat și accelerat semnificativ.
Pentru a face acest lucru trebuie să folosiți… apă adusă la fierbere.
De ce aruncați nucile în apă clocotită?
Înmuierea produsului în apă foarte fierbinte timp de zece minute ajută la înmuierea coajei.
Acesta din urmă se va crăpa ușor. Extragerea miezului de nucă va fi o procedură simplă și foarte rapidă.
Cum se „procesează” corect nucile în apă clocotită
Luați o cratiță mare, umpleți o parte din volumul acesteia cu apă plată și puneți vasele pe arzătorul care este aprins.
Odată ce lichidul clocotește, adăugați în tigaie nucile care au nevoie de coajă.
După ce apa fierbe din nou, cronometrează-o exact 10 minute.
După expirarea acestui timp, stingeți arzătorul și îndepărtați nucile cu o lingură.
Imediat după ce produsul s-a răcit, începeți să-l curățați. Învelișul moale va fi zdrobit și îndepărtat cu o ușurință incredibilă: cel mai probabil, vă veți putea descurca fără unelte speciale.