Pentru a cumpăra caviar roșu bun, trebuie să studiați cu atenție eticheta.
La ce altceva trebuie să fii atent, a spus Vera Serezhina, expert medical la compania medicală LabQuest.
Ea a dezvăluit semnele caviarului roșu de înaltă calitate într-o conversație cu RIAMO.
Cum să alegi caviar roșu bun
În primul rând și cel mai important, nu ar trebui să cumpărați caviar de la mâini sau în locuri de comerț neautorizat.
În al doilea rând, este extrem de important să studiezi cu atenție informațiile de pe etichetă.
Trebuie să indice: data producției, numărul fabricii, schimburile, numele peștelui, indicele special al industriei pescuitului.
Data de pe cutie trebuie ștampilată pe interior. Dacă capacul este umflat, caviarul nu poate fi luat.
Un alt punct este compoziția. Aditivul E239 a fost de mult interzis, dar E200, E202, E211 și altele asemenea sunt conservanți acceptabili, – a spus Serezhina.
Când cumpărați caviar într-un borcan transparent, acordați atenție aspectului produsului.
Ouăle ar trebui să arate întregi și sfărâmicioase, cu un miez înăuntru. De asemenea, nu ar trebui să fie mult lichid în borcan.
Cât despre gust, caviarul nu trebuie să fie amar. De asemenea, un semn de alterare este mirosul de ulei rânced.
Mâncatul unui astfel de caviar este plin de otrăvire. Simptomele sunt următoarele: greață, dureri abdominale, vărsături, diaree.