Una dintre cele mai populare achiziții de la băcănie este conservele.
Din păcate, oamenii se întorc adesea acasă cu produse de o calitate sincer proastă, ceea ce, printre altele, reprezintă o amenințare pentru sănătate.
Cum să alegi un produs cu adevărat bun? La prima vedere, aceasta nu este o sarcină atât de ușoară, având în vedere băncile de același tip.
De fapt, este simplu. Principalul lucru este să acordați atenție unor caracteristici.
În primul rând, merită să ne amintim că conservele cu adevărat bune nu pot fi ieftine.
Atunci când alegeți un produs, uitați-vă la borcan: nu trebuie să fie șifonat sau umflat.
Și dacă dai de exact pe acesta, trebuie să știi că au existat încălcări în timpul depozitării sau transportului. Noi nu cumpărăm.
De asemenea, puteți afla despre calitatea tocanei sau a conservelor de pește scuturând conserva.
Dacă gâlgâiește, înseamnă că nu este suficientă carne în recipient, ci mult lichid.
De asemenea, nu uităm că conservele, ca toate produsele alimentare, trebuie să respecte GOST sau specificațiile tehnice (TU).
Informațiile despre acest lucru ar trebui să fie conținute sub formă de inscripții adecvate pe borcan (etichetă, de exemplu).
Calitatea produsului nu garantează popularitatea mărcii. Mai importantă este regiunea în care se produce conservele.
Deci, dacă cumpărăm carne înăbușită, este mai bine să luăm una care este făcută în regiunile cu creșterea animalelor dezvoltată.
Pentru conservele de pește, sfatul este să le luați pe cele care au fost făcute pe malul mării (ideal).