Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Căutați o modalitate de a pierde kilogramele în plus în timp ce mâncați gustos și sănătos? Acest meniu este conceput pentru a fi ușor de pregătit, pentru a permite bugetul și pentru a vă sprijini obiectivele unui stil de viață sănătos. Următoarele alimente sunt pline de nutrienți care vă vor oferi energie și vă vor promova arderea grăsimilor.
Luni, 30 decembrie 2024
Mic dejun: Fulgi de ovaz cu mere si scortisoara
- Preparare: Peste 50 g de fulgi de ovaz se toarna 200 ml apa fierbinte sau lapte, se lasa sa se umfle. Adaugati marul ras, un praf de scortisoara si o lingurita de miere.
Al zecelea: Iaurt grecesc cu nuci
- Preparare: Presărați 10 g de nucă mărunțită peste 150 g de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi.
Obed: Piept de pui cu legume la abur
- Preparare: Se sare, se condimentează și se fierb la abur 100 g de piept de pui. Ca garnitură, pregătiți 200 g dintr-un amestec de broccoli, morcovi și dovlecel.
Olovrant: Paine de orez cu avocado
- Preparare: Întindeți jumătate dintr-un avocado copt pe două sandvișuri de orez, adăugați un praf de sare și zeamă de lămâie.
Cină: Salata de ton
- Preparare: Amestecă 80 g de ton în suc propriu, 1 castravete tocat, 1 roșie și o mână de verdeață cu frunze. Stropiți cu ulei de măsline.
Marți, 31 decembrie 2024
Mic dejun: Pâine prăjită cu cereale integrale cu un ou
- Preparare: Puneți 1 ou fiert tare felii pe pâine prăjită din grâu integral. Se presară cu sare și piper negru.
Al zecelea: O mână de migdale
- Preparare: Pur și simplu pregătiți 30 g de migdale naturale nesărate.
Obed: Somon copt cu cartofi dulci
- Preparare: Se sare, se condimentează și se coace 100 g de somon la cuptor la 180 °C timp de 20 de minute. Ca garnitură, serviți 150 g de cartofi dulci copți stropiți cu ulei de măsline.
Olovrant: Batoane de morcov cu hummus
- Preparare: Taiati 2 morcovi in batoane si serviti cu 50 g de hummus.
Cină: Supa de legume
- Preparare: Gatiti supa de morcovi, telina, patrunjel si linte. Se condimenteaza cu sare, usturoi si putin ulei de masline.
miercuri, 1 ianuarie 2025
Mic dejun: Smoothie cu fructe de pădure
- Preparare: Se amestecă 100 g fructe de pădure congelate, 1 banană și 200 ml lapte vegetal. Se amestecă bine.
Al zecelea: Feliie de mere cu unt de arahide
- Preparare: Tăiați un măr în felii și întindeți-l cu 1 linguriță de unt de arahide.
Obed: Curry de naut cu orez
- Preparare: Prăjiți ceapa într-o tigaie, adăugați o cutie de năut, 100 ml lapte de cocos, condimentele curry și fierbeți. Se serveste cu 50 g de orez fiert.
Olovrant: Chefir
- Preparare: Bea 200 ml de chefir.
Cină: Salată cu tofu copt
- Preparare: Tăiați 100 g de tofu în cuburi, asezonați cu sare și piper negru și coaceți la cuptor. Se amestecă cu rucola, roșii și ardei.
joi, 2 ianuarie 2025
Mic dejun: Fulgi de ovaz cu banane
- Preparare: Se toarnă 50 g de fulgi cu 200 ml lapte fierbinte. Adăugați banana feliată și un praf de scorțișoară.
Al zecelea: O mână de semințe de floarea soarelui
- Preparare: Pur și simplu pregătiți 30 g de semințe de floarea soarelui.
Obed: Carne de curcan cu hrisca
- Preparare: Prăjiți 100 g de carne de curcan în ulei de măsline. Serviți 50 g de hrișcă fiartă și spanac aburit ca garnitură.
Olovrant: Iaurt cu afine
- Preparare: Adăugați 50 g de afine la 150 g de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.
Cină: Omletă cu spanac
- Preparare: Faceți o omletă din 2 ouă. Adăugați o mână de spanac proaspăt și asezonați cu sare.
Vineri, 3 ianuarie 2025
Mic dejun: Branza de vaci cu miere si nuci
- Preparare: Se amestecă 150 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu o linguriță de miere și se presară 10 g de nuci.
Al zecelea: Castravete proaspăt
- Preparare: Tăiați castravetele în felii și asezonați cu un praf de sare.
Obed: Tocană de vită cu pâine integrală
- Preparare: Prăjiți ceapa în ulei de măsline, adăugați 100 g carne slabă de vită, ardei roșu, piure de roșii și fierbeți până se înmoaie. Serviți cu pâine integrală.
Olovrant: Feliie de ardei cu branza de vaci
- Preparare: Tăiați ardeiul în jumătate și umpleți-l cu 50 g brânză de vaci.
Cină: Crema de broccoli
- Preparare: Amestecați broccoli fiert cu usturoiul, puțin bulion și smântâna de gătit. Se condimentează cu sare și piper.
Sâmbătă, 4 ianuarie 2025
Mic dejun: Pâine de secară cu brânză de vaci tartinată
- Preparare: Se amestecă 100 g de brânză de vaci cu arpagicul tocat și se întinde pe 2 felii de pâine de secară.
Al zecelea: Salată de fructe
- Preparare: Tăiați portocala, mărul și strugurii. Se amestecă și se servește.
Obed: Bulion de pui cu taitei din cereale integrale
- Preparare: Se prepara supa de pui cu morcovi, telina si patrunjel. Adăugați tăițeii integrali de grâu.
Olovrant: O mână de semințe de dovleac
- Preparare: Consumați 30 g de semințe de dovleac.
Cină: Dovlecel copt cu brânză
- Preparare: Tăiați dovlecelul rondele, stropiți cu brânză rasă și coaceți.
Duminică, 5 ianuarie 2025
Mic dejun: Bol pentru smoothie
- Preparare: Se amestecă 1 banană, 100 g fructe de pădure și 100 ml lapte vegetal. Se ornează cu fulgi de ovăz și nucă de cocos.
Al zecelea: O felie de pâine integrală cu pastă de avocado
- Preparare: Se amestecă avocado cu usturoiul și zeama de lămâie și se întinde pe pâine.
Obed: Cartofi copți cu broccoli
- Preparare: Tăiați cartofii și broccoli, puneți într-o tavă de copt, adăugați brânza și coaceți timp de 30 de minute.
Olovrant: Chefir cu seminte de in
- Preparare: Se amestecă o linguriță de semințe de in măcinate în 200 ml de chefir.
Cină: Salata cu ou
- Preparare: Amestecați frunzele de salată verde, roșiile, castraveții și 2 ouă fierte. Se condimentează cu ulei de măsline.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!