Dietă sănătoasă săptămânală pentru pierderea în greutate: 30 decembrie – 5 ianuarie 2025


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Căutați o modalitate de a pierde kilogramele în plus în timp ce mâncați gustos și sănătos? Acest meniu este conceput pentru a fi ușor de pregătit, pentru a permite bugetul și pentru a vă sprijini obiectivele unui stil de viață sănătos. Următoarele alimente sunt pline de nutrienți care vă vor oferi energie și vă vor promova arderea grăsimilor.

Luni, 30 decembrie 2024

Mic dejun: Fulgi de ovaz cu mere si scortisoara

  • Preparare: Peste 50 g de fulgi de ovaz se toarna 200 ml apa fierbinte sau lapte, se lasa sa se umfle. Adaugati marul ras, un praf de scortisoara si o lingurita de miere.

Al zecelea: Iaurt grecesc cu nuci

  • Preparare: Presărați 10 g de nucă mărunțită peste 150 g de iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi.

Obed: Piept de pui cu legume la abur

  • Preparare: Se sare, se condimentează și se fierb la abur 100 g de piept de pui. Ca garnitură, pregătiți 200 g dintr-un amestec de broccoli, morcovi și dovlecel.
Citeste si:  Ce culoare nu ar trebui să porți de Anul Nou 2025?

Olovrant: Paine de orez cu avocado

  • Preparare: Întindeți jumătate dintr-un avocado copt pe două sandvișuri de orez, adăugați un praf de sare și zeamă de lămâie.

Cină: Salata de ton

  • Preparare: Amestecă 80 g de ton în suc propriu, 1 castravete tocat, 1 roșie și o mână de verdeață cu frunze. Stropiți cu ulei de măsline.

Marți, 31 decembrie 2024

Mic dejun: Pâine prăjită cu cereale integrale cu un ou

  • Preparare: Puneți 1 ou fiert tare felii pe pâine prăjită din grâu integral. Se presară cu sare și piper negru.

Al zecelea: O mână de migdale

  • Preparare: Pur și simplu pregătiți 30 g de migdale naturale nesărate.

Obed: Somon copt cu cartofi dulci

  • Preparare: Se sare, se condimentează și se coace 100 g de somon la cuptor la 180 °C timp de 20 de minute. Ca garnitură, serviți 150 g de cartofi dulci copți stropiți cu ulei de măsline.

Olovrant: Batoane de morcov cu hummus

  • Preparare: Taiati 2 morcovi in ​​batoane si serviti cu 50 g de hummus.

Cină: Supa de legume

  • Preparare: Gatiti supa de morcovi, telina, patrunjel si linte. Se condimenteaza cu sare, usturoi si putin ulei de masline.

miercuri, 1 ianuarie 2025

Mic dejun: Smoothie cu fructe de pădure

  • Preparare: Se amestecă 100 g fructe de pădure congelate, 1 banană și 200 ml lapte vegetal. Se amestecă bine.

Al zecelea: Feliie de mere cu unt de arahide

  • Preparare: Tăiați un măr în felii și întindeți-l cu 1 linguriță de unt de arahide.

Obed: Curry de naut cu orez

  • Preparare: Prăjiți ceapa într-o tigaie, adăugați o cutie de năut, 100 ml lapte de cocos, condimentele curry și fierbeți. Se serveste cu 50 g de orez fiert.

Olovrant: Chefir

  • Preparare: Bea 200 ml de chefir.

Cină: Salată cu tofu copt

  • Preparare: Tăiați 100 g de tofu în cuburi, asezonați cu sare și piper negru și coaceți la cuptor. Se amestecă cu rucola, roșii și ardei.

joi, 2 ianuarie 2025

Mic dejun: Fulgi de ovaz cu banane

  • Preparare: Se toarnă 50 g de fulgi cu 200 ml lapte fierbinte. Adăugați banana feliată și un praf de scorțișoară.

Al zecelea: O mână de semințe de floarea soarelui

  • Preparare: Pur și simplu pregătiți 30 g de semințe de floarea soarelui.

Obed: Carne de curcan cu hrisca

  • Preparare: Prăjiți 100 g de carne de curcan în ulei de măsline. Serviți 50 g de hrișcă fiartă și spanac aburit ca garnitură.

Olovrant: Iaurt cu afine

  • Preparare: Adăugați 50 g de afine la 150 g de iaurt cu conținut scăzut de grăsimi.

Cină: Omletă cu spanac

  • Preparare: Faceți o omletă din 2 ouă. Adăugați o mână de spanac proaspăt și asezonați cu sare.

Vineri, 3 ianuarie 2025

Mic dejun: Branza de vaci cu miere si nuci

  • Preparare: Se amestecă 150 g de brânză de vaci cu conținut scăzut de grăsimi cu o linguriță de miere și se presară 10 g de nuci.

Al zecelea: Castravete proaspăt

  • Preparare: Tăiați castravetele în felii și asezonați cu un praf de sare.

Obed: Tocană de vită cu pâine integrală

  • Preparare: Prăjiți ceapa în ulei de măsline, adăugați 100 g carne slabă de vită, ardei roșu, piure de roșii și fierbeți până se înmoaie. Serviți cu pâine integrală.

Olovrant: Feliie de ardei cu branza de vaci

  • Preparare: Tăiați ardeiul în jumătate și umpleți-l cu 50 g brânză de vaci.

Cină: Crema de broccoli

  • Preparare: Amestecați broccoli fiert cu usturoiul, puțin bulion și smântâna de gătit. Se condimentează cu sare și piper.

Sâmbătă, 4 ianuarie 2025

Mic dejun: Pâine de secară cu brânză de vaci tartinată

  • Preparare: Se amestecă 100 g de brânză de vaci cu arpagicul tocat și se întinde pe 2 felii de pâine de secară.

Al zecelea: Salată de fructe

  • Preparare: Tăiați portocala, mărul și strugurii. Se amestecă și se servește.

Obed: Bulion de pui cu taitei din cereale integrale

  • Preparare: Se prepara supa de pui cu morcovi, telina si patrunjel. Adăugați tăițeii integrali de grâu.

Olovrant: O mână de semințe de dovleac

  • Preparare: Consumați 30 g de semințe de dovleac.

Cină: Dovlecel copt cu brânză

  • Preparare: Tăiați dovlecelul rondele, stropiți cu brânză rasă și coaceți.

Duminică, 5 ianuarie 2025

Mic dejun: Bol pentru smoothie

  • Preparare: Se amestecă 1 banană, 100 g fructe de pădure și 100 ml lapte vegetal. Se ornează cu fulgi de ovăz și nucă de cocos.

Al zecelea: O felie de pâine integrală cu pastă de avocado

  • Preparare: Se amestecă avocado cu usturoiul și zeama de lămâie și se întinde pe pâine.

Obed: Cartofi copți cu broccoli

  • Preparare: Tăiați cartofii și broccoli, puneți într-o tavă de copt, adăugați brânza și coaceți timp de 30 de minute.

Olovrant: Chefir cu seminte de in

  • Preparare: Se amestecă o linguriță de semințe de in măcinate în 200 ml de chefir.

Cină: Salata cu ou

  • Preparare: Amestecați frunzele de salată verde, roșiile, castraveții și 2 ouă fierte. Se condimentează cu ulei de măsline.

Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *