S-ar părea că ar fi mai ușor să preparați ceaiul. Dar chiar și această simplă chestiune are propriile sale nuanțe.
Puțini efectuează corect procedurile necesare.
Rezultatul ar trebui să fie o băutură cu toate proprietățile sale gustative inerente și calitățile sănătoase.
Dar, din păcate, în cele mai multe cazuri, multe astfel de proprietăți se pierd. Și nici nu observăm.
Ceai negru
Temperatura apei ar trebui să fie între 95 și 100 de grade Celsius.
Băutura trebuie să fie infuzată timp de trei până la cinci minute.
Apropo, europenii numesc acest ceai negru. Chinezii îi spun roșu.
Cert este că după infuzie, ceaiul capătă o culoare bogată roșu-maro și o aromă pronunțată.
Puterea ceaiului poate fi stabilită de cantitatea de bere.
Pentru iubitorii unei băuturi bogate, recomandăm 2-3 linguri de ceai din frunze vrac la ceainic de 500 ml.
Daca preferi un ceai mai slab, 2-3 lingurite sunt suficiente pentru un ceainic de acelasi volum.
Se toarnă cantitatea selectată de frunze de ceai și se lasă să se infuzeze.
Ceai verde
Este considerată cea mai benefică pentru sănătate. Are proprietăți medicinale.
Temperatura apei trebuie să fie între 70 și 80 de grade Celsius, iar timpul de infuzie să fie de 1-3 minute.
Pentru 180 ml de apă ai nevoie de o linguriță de ceai din frunze vrac. Se toarnă în ceainic.
Dacă frunzele sunt mari, puteți folosi o lingură de frunze de ceai.
Să fierbem. Dacă avem ceai verde chinezesc, atunci după fierbere trebuie să așteptăm aproximativ opt minute, dacă avem ceai verde japonez, trebuie să așteptăm aproximativ zece minute.
Apoi umpleți frunzele de ceai cu apă și acoperiți ceainicul cu un capac.
Așteptăm 1-3 minute. Apoi turnați băutura într-o ceașcă.