Ardei pe crema cu carne afumata si cartofi


Aceasta este o modalitate excelentă de a crea un fel de mâncare bogat și aromat, care combină aromele clasice de ardei, roșii și cărnuri afumate. Este un fel de mâncare simplu, dar foarte eficient, pe care întreaga familie îl va iubi.

Ce vom avea nevoie:

  • 200 g de bacon
  • 2 linguri de unt
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 3-4 ardei verzi, tocați
  • 1 l bulion afumat (din carne afumata)
  • 3 roșii, coapte la abur și curățate de coajă
  • 300 g carne afumata (fiarta, taiata cubulete)
  • Sare, piper, boia macinata dupa gust
  • 2 linguri făină simplă
  • 200 ml smantana

Vă recomandăm:


Cum vom proceda:

1) Prepararea cărnii și bulionului: Gatiti carnea afumata in apa pana se inmoaie. Păstrați apa ca bulion afumat.

2) Pregătirea fundației: Topiți untul într-o cratiță și prăjiți slănina pe el. Adaugam ceapa tocata si calim pana devine translucida.

3) Adăugarea de ardei: Adaugati ardeii verzi tocati in caserola si prajiti-i impreuna cu ceapa si baconul.

Citeste si:  Aceste roșii sunt primele care părăsesc masa: Cel mai bun aperitiv de vară pe care l-am mâncat vreodată

4) Tocătură în bulion afumat: Turnam amestecul cu bulionul afumat, acoperim si lasam sa fiarba.

5) Prepararea roșiilor: Între timp, se opăresc roșiile, se curăță de coajă și se taie în sferturi.

6) Condimente și îngroșare: Adaugati rosiile la ardeii aproape moi si asezonati cu sare, piper si boia. Amestecam faina cu smantana pentru a ingrosa sosul. Gatiti inca 10 minute.

7) Pasul final: La final se adauga carnea afumata taiata cubulete si se amesteca.

Dacă ești un bucătar pasionat și ai rețeta ta preferată, nu ezita să o distribui în grupul nostru de Facebook și să inspiri alți cititori.

Recomand să-l serviți cu cartofi fierți sau copți ca garnitură. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *