Cu siguranță mulți dintre noi nu se gândesc la culoarea ceștii din care bem cafeaua.
Foarte degeaba. După cum sa dovedit, aceasta nu este deloc o chestiune de estetică, ci un potențial pericol pentru sănătate.
Experții spun că culoarea influențează cel puțin percepția unei persoane asupra aromei băuturii revigorante.
Sau mai bine zis, doua culori: rosu si portocaliu.
Faptul este că glazura culorii corespunzătoare este realizată pe bază de plumb.
În consecință, paharele roșii sau portocalii pot elibera substanțe periculoase pentru sănătate.
Din acest motiv, este recomandat să alegeți căni din sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil.
Cănile din plastic sau aluminiu pot prezenta un pericol pentru sănătate.
În plus, după cum sa dovedit în timpul experimentului, culoarea ceștii poate afecta percepția gustului cafelei.
În special, o băutură dintr-o cană albă poate să nu aibă un gust la fel de dulce ca una dintr-o ceașcă albastră sau limpede.
În legătură cu cele de mai sus, experții oferă sfaturi valoroase.
Ei recomandă ca înainte de a începe să bei cafea, să te asiguri că ai cana potrivită.