Acest tip de cafea este foarte rău pentru sănătate. Dar mulți slovaci beau cafea în acest fel


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Beneficiile cafelei pentru sănătate sunt dovedite științific, dar nu orice metodă de preparare a cafelei este sănătoasă. Cel mai des folosit poate avea consecințe dezastruoase, mai ales pentru persoanele cu o sensibilitate mare la cafea și probleme cardiovasculare.

Deși cafeaua în sine nu conține colesterol, acesta îi afectează nivelul. Vestea bună este că renunțarea la băutura preferată nu este necesară pentru a rămâne sănătos. Tot ce trebuie să faci este să schimbi modul în care prepari cafeaua și te poți bucura în continuare de numeroasele ei calități.

Ai grijă la această cafea. Poate crește nivelul de colesterol

Consumul regulat de cafea preparată nefiltrată contribuie la creșterea colesterolului total, a colesterolului „rău” și a trigliceridelor. În acest moment, ar trebui să menționăm și ingredientele binecunoscute, adică smântâna, zahărul sau laptele integral, care pot fi parțial responsabile pentru efectele adverse asupra sănătății ale consumului de cafea.

Mai exact, cafeaua nu conține colesterol (ca și produsele de origine animală), dar afectează producția de colesterol din organism. Potrivit cercetătorilor de la Colegiul de Medicină Baylor, de vină sunt uleiurile de cafea (diterpenele), adică cafestol și kahweol. Cafestol este considerată una dintre cele mai puternice substanțe care cresc colesterolul „rău” (LDL) din organism.

Citeste si:  „Camera zilei”: o modalitate simplă de a vă pune casa în ordine - nu trebuie să petreceți mult timp și efort

Cafeaua preparată și nefiltrată (adică preparată împreună cu cafeaua măcinată într-un pahar, dar și de la aparat de cafea, cafetieră, preparată în mod francez sau turcesc) conține de până la 30 de ori mai multe substanțe care cresc colesterolul față de cafeaua filtrată. Ca urmare a contactului lung al cafelei măcinate cu apa clocotită, o astfel de băutură are o concentrație mai mare a uleiurilor de cafea menționate mai sus. În plus, sedimentul care plutește într-o ceașcă de cafea poate irita stomacul, mai ales în cazul cafelei pe stomacul gol.

Care cafea este cea mai sanatoasa?

Înseamnă asta că fanii „fusiariei” puternice trebuie să-și lase băutura preferată? Desigur că nu. Este suficient să te bazezi pe o altă metodă de preparare a acestuia. O alternativă mai sănătoasă este cafeaua de la o mașină de cafea cu filtru. Cu toate acestea, nu toată lumea este echipată cu un astfel de dispozitiv, așa că este recomandat să preparați cafeaua acasă folosind un filtru special (un raport bazat pe rezultatele unui studiu realizat de oamenii de știință de la Baylor College of Medicine a indicat că filtrele de hârtie elimină uleiurile de cafea care conțin cafestol). ). Ideea este ca contactul dintre apa fierbinte si zatul de cafea sa fie cat mai scurt. De asemenea, merită să ne amintim că ar trebui să folosiți apă între 88°C și 94°C pentru prepararea cafelei. După ce stoarceți apa, așteptați puțin.

Citeste si:  Bea în loc de cafea obișnuită. Îmbunătățește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor

O alternativă poate fi și cafeaua instant (clasică, fără aditivi în stilul „2 în 1”). Cafeaua instant este un extract uscat de cafea macinata complet solubil in apa. De asemenea, trebuie să știți că, conform Legii poloneze de etichetare a produselor, orice produs cu denumirea de „cafea instant” trebuie să fie cafea pură. În comparație cu cafeaua tradițională, cafeaua instant este mai blândă, are mai puțină cofeină și nu conține (sau conține o cantitate mică de) cafestol.


Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *