Cum să păstrezi făina pentru ca dăunătorii să nu o infesteze: secretul gospodinelor cu experiență

Se crede că insectele infestează cerealele și făina în producție sau în depozitele magazinelor.

Dar se poate întâmpla și ca, după ce a lăsat în bucătărie un sac de făină desigilat, în locul nepotrivit, gospodina să fie nevoită în curând să arunce tot conținutul ei.

Vă vom spune cum să depozitați corect făina, astfel încât insectele să nu o infesteze.

Condiții de depozitare

1. Încercați să păstrați alimentele separat de făină.

Nu există nicio garanție că pachetul achiziționat de hrișcă sau alte cereale nu va conține paraziți.

Făină
Foto: © Belnovosti

Din aceasta, insectele se vor răspândi rapid în alte provizii.

2. Capacitatea de stocare este la fel de importantă.

Ei spun că dăunătorii nu vor crește niciodată în făina care este depozitată într-un recipient ermetic.

În plus, un capac strâns va proteja produsul de umiditatea ridicată, ceea ce îi va prelungi automat perioada de valabilitate.

3. Următorul punct important este locația și temperatura aerului.

Puteți pune provizii pe balconul izolat.

Dar trebuie să rețineți că depozitarea făinii pe un balcon sau într-un apartament este permisă în intervalul de la +5 la +18 grade.

Dacă condițiile nu permit, atunci este mai bine să puneți proviziile în frigider.

Numai într-o pungă de hârtie poate deveni umedă, așa că este mai bine să turnați făina în borcane și să închideți bine capacul.

În acest caz, puteți crește perioada de depozitare de 2 ori și nu numai să evitați apariția dăunătorilor.

Citeste si:  Nu bei cafea o lună și asta se întâmplă cu corpul tău

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *