Iarna, citricele se vând cu explozie. Tangerinele sunt în special solicitate, a căror coajă este colectată de locuitorii de vară și de gospodinele cu experiență.
În primul caz, din cruste se prepară un îngrășământ natural bun. Și din anumite motive gospodinele toarnă oțet peste ele.
Să aflăm de ce să facem asta și la ce folosește.
Cum să acționezi
Așadar, colectați un borcan cu coajă de mandarină, umpleți-l cu oțet alb și închideți capacul.
Coaja mandarinelor trebuie acoperită complet cu oțet.
Lăsați produsul să se infuzeze într-un loc întunecat timp de o săptămână.
Concentratul finit trebuie filtrat, diluat cu apă într-un raport de 1:1 și turnat într-un recipient cu o sticlă de pulverizare.
Cum se utilizează
Drept urmare, veți obține un odorizant natural, ieftin și inofensiv.
Gospodinele susțin că infuzia de mandarină-oțet ajută la combaterea bacteriilor și virușilor în perioada toamnă-iarnă.
Cu toate acestea, nu există date științifice care să confirme această informație.