În bucătărie, orice gospodină încearcă să se descurce fără substanțe chimice inutile, chiar și atunci când vine vorba de curățarea și aranjarea ustensilelor de bucătărie.
Una dintre sarcini este curățarea plăcii de tăiere după curățarea peștelui sau a ceapei, care lasă un miros persistent. Sfecla nu provoacă mai puține probleme.
Tăierea sfeclei lasă pete pe plăci de tăiat din lemn și plastic.
Nu există niciun rău special în acest lucru, dar face ustensilele să pară neglijentă.
Nu este întotdeauna posibil să tratați petele folosind substanțe chimice de uz casnic.
De obicei, în astfel de cazuri, gospodinelor li se oferă sifon sau oțet pentru a curăța suprafața.
Dar aceste produse nu vor face față problemei, precum și uleiul vegetal.
Cum să acționezi
Aplicați puțin ulei vegetal pe suprafața pătată și lăsați-l timp de 10-15 minute.
Apoi ștergeți placa cu un șervețel și turnați apă clocotită peste zona pătată.
După aceasta, puteți aplica puțin detergent pe burete și clătiți placa.
Aceasta este o modalitate complet sigură de a curăța plăcile de tăiat din lemn și plastic.
Vă permite să economisiți la achiziționarea de produse chimice de uz casnic scumpe.
În același timp, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că reziduurile de substanțe nocive vor pătrunde în organism împreună cu alimentele.