Ustensilele de bucătărie curate și strălucitoare sunt fără îndoială visul oricărei gospodine.
Dar uneori chiar și cei mai scumpi și de înaltă calitate detergenți nu pot face față petelor.
Ce să fac? Desigur, nu vă supărați, ci căutați alte metode de a trata murdăria – de exemplu, îndreptați-vă atenția către metodele folosite de meșterii populari.
Probabil cea mai populară dintre ele este utilizarea de sifon și oțet, dar există o altă opțiune – mai puțin cunoscută, dar nu mai puțin eficientă, care se bazează doar pe ingrediente naturale. Le puteți găsi în orice casă.
Ingrediente necesare
Pentru a curăța vasele, trebuie să aveți în stoc lămâie, sare și muștar.
Datorită sucului de lămâie, murdăria se dizolvă literalmente în fața ochilor noștri, în timp ce sarea și muștarul preiau rolul de abrazive.
Proces de curățare
Citricele ar trebui să fie tăiate în două părți aproximativ egale ca mărime.
Presărați o cantitate mică de sare și muștar pe o jumătate, apoi ștergeți suprafețele care trebuie curățate cu „burete de lămâie” rezultat.
După aceasta, tot ce rămâne este să clătiți vasele cu apă caldă.
Metode alternative
Pentru a îndepărta grăsimea de pe suprafețe și a le face să strălucească, le puteți șterge cu un burete cu zaț de cafea, apoi clătiți cu apă caldă.
Dacă este nevoie să curățați suprafețele metalice (robinete, mânere etc.), aplicați o cantitate mică de pastă de dinți pe o cârpă moale, frecați zonele murdare, clătiți cu apă și ștergeți.
Pentru sticlă și plastic, se obișnuiește să se folosească o soluție de amoniac și apă, luată într-un raport de 1 la 10. După curățare, agentul de curățare este spălat cu apă curată.