Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Mulți oameni nu își pot imagina o dimineață fără o cană de băutură neagră fierbinte, care după un timp te pune în acțiune. Dacă te consideri iubitor de cafea, nu uita să îi adaugi sare. Vă garantăm – nu veți regreta.
Polonezul în medie bea până la 35 kg de cafea pe an, ceea ce reprezintă cel puțin o ceașcă de băutură cu cofeină pe zi. Nu este deloc surprinzător. Cafeaua este gustoasa si, contrar multor zvonuri, si sanatoasa, deoarece previne boli precum Parkinson sau Alzheimer. De asemenea, furnizează organismului o mulțime de antioxidanți. În plus, furnizează organismului o mulțime de antioxidanți și, în plus, stimulează și îmbunătățește concentrarea.
Ce să adaugi la cafea?
Espresso, americano, ristretto, macchiato, alb plat, cappuccino, latte sau preparată alternativ – cafeaua are multe fețe. Fiecare dintre noi are o preferință pentru un anumit tip pe care îl bem zilnic. Desi pasionatii bautori de cafea sunt de parere ca cafeaua cu lapte nu este cafea. Adevărul este că majoritatea dintre noi îl bem cu adaos de lapte și zahăr. Aceste două ingrediente reduc amărăciunea neplăcută din băutură.
Puțini oameni îl știu, dar este posibil să scapi de el în alt mod. Acest brevet a fost descoperit cu mult timp în urmă de scandinavi și turci. Adăugați un praf de… sare în cafea. Da, este sarea care înlătură retrogustul amar neplăcut. Cel mai bine, cafeaua elimină sodiul atunci când este consumată în cantități mari. Adăugarea de sare va elimina această problemă. Prepararea cafelei cu sare este mai puțin calorică și oferă elemente mai valoroase.
Cum să prepari cafeaua pentru a scăpa de amărăciune?
Metodele alternative de preparare a cafelei devin din ce în ce mai populare. Dispozitive precum Chemex, Areopress sau extracția prin picurare obțin proprietăți gustative unice din boabe. Prepararea cafelei folosind metode alternative necesită o cunoaștere mai profundă a berii. Cheia aici sunt boabele de cafea. Acestea ar trebui să fie de cea mai înaltă calitate și cele mai proaspete posibil.
Veți avea nevoie și de un cântar de bucătărie, o râșniță și, bineînțeles, unul dintre dispozitivele pentru fierbere lichid negru. Dacă vi se pare prea complicat, începeți cu aparatul de cafea preferat și faceți-vă aprovizionare cu cafea de calitate. Cafeaua preparată dintr-o cafenea are un gust complet diferit de cel de la un aparat de cafea. Nu uitați să turnați întotdeauna apă fierbinte în cafea și să o opriți imediat când începe să clocotească. Cafeaua preparată în acest fel nu va avea nicio urmă de amărăciune.
Deveniți o sursă de inspirație pentru prietenii dvs. – distribuiți un articol care v-a atras atenția!