Este mai bine să depozitați carnea crudă pe raftul de jos al frigiderului și produsele lactate pe raftul de sus.
Aleksey Panov, candidat la științe chimice, a vorbit despre aceste și alte reguli pentru păstrarea alimentelor în frigider.
Recomandările omului de știință sunt citate de Life.ru.
Cum să păstrați corect alimentele în frigider
Cea mai scăzută temperatură – de la 0 la -2 grade – este pe raftul de jos al frigiderului.
Aici se recomanda depozitarea carnii/pestelui crud, precum si a mancarurilor preparate in recipiente mari.
Pe raftul din mijloc al frigiderului, temperatura variază de la 0 la +2 grade.
Acest raft este potrivit pentru depozitarea mâncărurilor gata preparate, ouălor, cârnaților, cârnaților.
Pe raftul superior al frigiderului temperatura este de +2-4 grade.
Produsele lactate, aspicul și conservele deschise de conserve ar trebui să fie depozitate aici.
Cea mai caldă parte a frigiderului este ușa. Temperatura aici este de +5-7 grade.
Ușa este concepută pentru depozitarea produselor cu termen lung de valabilitate – uleiuri, sosuri, băuturi, brânzeturi.
În ceea ce privește sertarele, se recomandă depozitarea legumelor și fructelor în ele.