Omul de știință a spus cum să păstrați corect alimentele în frigider

Este mai bine să depozitați carnea crudă pe raftul de jos al frigiderului și produsele lactate pe raftul de sus.

Aleksey Panov, candidat la științe chimice, a vorbit despre aceste și alte reguli pentru păstrarea alimentelor în frigider.

Recomandările omului de știință sunt citate de Life.ru.

Cum să păstrați corect alimentele în frigider

Cea mai scăzută temperatură – de la 0 la -2 grade – este pe raftul de jos al frigiderului.

Aici se recomanda depozitarea carnii/pestelui crud, precum si a mancarurilor preparate in recipiente mari.

frigider
Foto: © Belnovosti

Pe raftul din mijloc al frigiderului, temperatura variază de la 0 la +2 grade.

Acest raft este potrivit pentru depozitarea mâncărurilor gata preparate, ouălor, cârnaților, cârnaților.

Pe raftul superior al frigiderului temperatura este de +2-4 grade.

Produsele lactate, aspicul și conservele deschise de conserve ar trebui să fie depozitate aici.

Cea mai caldă parte a frigiderului este ușa. Temperatura aici este de +5-7 grade.

Ușa este concepută pentru depozitarea produselor cu termen lung de valabilitate – uleiuri, sosuri, băuturi, brânzeturi.

În ceea ce privește sertarele, se recomandă depozitarea legumelor și fructelor în ele.

Citeste si:  Cum se spală tulul: va străluci, chiar dacă era galben ca ceara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *