Lămâile, îndrăgite de mulți, din păcate, se strică mai repede decât se aștepta.
În plus, aceste citrice sunt sensibile la mucegai. Dar asta nu înseamnă că nu pot fi păstrate mult timp.
Ziarul obișnuit va ajuta fructele să rămână proaspete timp de câteva săptămâni.
Cu toate acestea, merită să ne amintim că calitatea și durata depozitării sunt afectate și de ce fructe ați ales în magazin.
Când cumpărăm, ne uităm la piele – luăm doar acele lămâi care nu au pete maronii.
Mirosul unei citrice vă poate spune cât de proaspăt este – dacă este intens, produsul este probabil bun.
Așa că, după magazin, nu ne grăbim să punem fructele la frigider. Pentru stocarea pe termen lung, ne vom înarma cu hârtie de ziar obișnuită.
Absoarbe bine excesul de umiditate si previne atacurile mucegaiului.
Important: fiecare fruct trebuie împachetat separat.
Dacă nu ai ziar acasă, poți folosi hârtie de copt de bucătărie.
Apropo. Temperatura optimă pentru păstrarea lămâii este între +10 și +12 grade.
Aceasta înseamnă că o cămară sau o pivniță ar fi o locație excelentă pentru citrice.
În ceea ce privește frigiderele, multe dintre ele au condiții de temperatură prea reci pentru lămâie.