Din păcate, de multe ori atunci când achiziționăm produse nu studiem în mod corespunzător informațiile despre acestea, care sunt de obicei prezentate pe etichete.
Drept urmare, obținem un „porc într-o pistă”. Este ca la loterie: s-ar putea să ai noroc și să te bucuri de gustul unei achiziții de calitate.
Dar s-ar putea să nu ai noroc: este bine dacă nu există consecințe asupra sănătății de la produse de calitate scăzută și, chiar mai rău, expirate.
Și asta ca să nu mai vorbim de faptul că, conform statisticilor, după cumpărături, mulți oameni se îngrașă rapid, iar unii devin obezi.
Nu tot ceea ce se numește așa este sănătos
Și aici vă recomandăm cu tărie să nu vă îndrăgostiți de unele dintre trucurile producătorilor vicleni.
Cert este că unii dintre ei își etichetează toate produsele cu caracteristica „produs sănătos”.
Chiar și cele care sunt un analog ieftin și dăunător al produsului „original”.
De exemplu, dacă doriți să cumpărați brânză, și nu un produs de brânză bogat în grăsimi vegetale, ar trebui să fiți atenți la cum se numește acest produs.
Eticheta trebuie să indice clar și clar că aceasta este „brânză” și nu, să zicem, „lactate” sau „produs din brânză”.
Și iată un alt punct: cu cât ingredientul este mai aproape de începutul listei, cu atât este mai mult în produs.
De exemplu, ar trebui să fiți atenți dacă untul apare primul în brânză.
abordare americană
În Statele Unite, problema „citirii” produselor alimentare a fost recent reconsiderată.
Medicii americani consideră că dieta ar trebui să conțină maximum alimente sănătoase.
Se recomandă o dietă care să includă cereale, proteine, produse lactate, legume și fructe.
Și cantitatea de grăsimi saturate, zahăr și sodiu este limitată.
În acest sens, din punct de vedere al valorii nutritive, sunt considerate utile nucile, semințele, uleiul de măsline, ouăle, peștele gras (somon) și unele altele.
Experții recomandă ca pe eticheta produsului, în primul rând, să acorde atenție conținutului de calorii, cantității de proteine, grăsimi, sare și zahăr.