Cum să adormi rapid: 5 moduri dovedite științific

Somnul sănătos este necesar oricărei persoane, deoarece în această perioadă creierul și corpul nostru se odihnesc și corpul se reface.

Lipsa unui somn adecvat poate avea un impact negativ asupra bunăstării noastre și poate provoca un mare rău sănătății noastre, așa că merită să îi acordăm o atenție deosebită.

Potrivit medicilor, pentru odihnă completă trebuie să dormi 7-8 ore pe zi, dar de multe ori se întâmplă ca a doua zi dimineață să trebuiască să te trezești devreme, dar să nu poți adormi.

Aici am adunat pentru tine 5 moduri dovedite științific care te vor ajuta să adormi foarte repede.

Bea ceva cald înainte de culcare

Cercetările arată că încălzirea corpului cu puțin timp înainte de culcare te va ajuta să te relaxezi și să adormi mult mai repede.

tânără femeie
Fotografie: Pixabay

Pentru a face acest lucru, puteți bea puțin lapte cald sau ceai de plante.

Ceaiul de musetel este considerat cel mai eficient pentru ameliorarea insomniei usoare, dar pot fi folosite si bauturi din plante din menta, cimbru sau melisa.

Citeste si:  De ce aplicați deodorant pe pereți și uși: o utilizare neobișnuită, dar eficientă a produsului în viața de zi cu zi

În ceea ce privește cafeaua și ceaiul verde/negru, este mai bine să le eviți seara. Nu numai că nu accelerează somnul, dar au și efect diuretic.

De asemenea, nu trebuie să bei alcool, pentru că, în ciuda faptului că te va face să adormi rapid, îți va face somnul de proastă calitate și îți va fi foarte greu să te trezești dimineața.

Faceți un duș cald cu câteva ore înainte de culcare

O baie caldă sau un duș înainte de culcare este o modalitate ideală de a depăși rapid insomnia, dar există o opțiune mai ușoară – o baie de picioare.

Medicii recomandă efectuarea acestor proceduri timp de 20-30 de minute. Dacă ai în mod regulat probleme cu somnul, atunci poți face din aceasta o tradiție de seară care va servi drept semnal pentru corpul tău să se culce.

Cel mai important lucru este ca apa să fie la o temperatură confortabilă pentru tine, adică să nu fie prea rece sau fierbinte, altfel efectul nu va fi același.

Nu utilizați niciun gadget cu cel puțin o oră înainte de culcare

Mulți dintre voi știți că este foarte dăunător să folosiți telefonul sau laptopul înainte de culcare, dar puțini oameni respectă de fapt această recomandare.

Lumina de pe ecranele dispozitivului dvs. suprimă foarte mult producția de melatonină, așa că cel mai bine este să vă îndepărtați de ele cu câteva ore înainte de culcare.

Dacă nu aveți voința sau capacitatea de a face acest lucru, puteți utiliza aplicații speciale care vor schimba temperatura de culoare a ecranului.

Luați melatonină

Melatonina este un hormon al somnului care la o persoană sănătoasă începe să fie produs seara și pregătește treptat organismul pentru a merge la culcare.

Pe baza rezultatelor unui număr de studii, s-a constatat că administrarea a 2-3 mg de melatonină reduce semnificativ problema insomniei.

Trebuie remarcat că cel mai bine este să nu vă automedicați și să consultați un medic, altfel nu puteți decât să agravați situația.

Luați cina potrivită

Dacă aveți îndoieli cu privire la administrarea de pastile, nu contează. Melatonina se găsește și în alimente la prețuri accesibile și sigure, cum ar fi bananele, ananasul, cireșele, roșiile, laptele, fulgii de ovăz și orezul.

În plus, puteți mânca alimente care conțin triptofan și magneziu, care sunt responsabile pentru relaxarea sistemului nervos și pentru sănătatea generală bună.

Triptofanul se găsește în caviar, brânză, nuci și fasole, carne albă, pește, produse lactate, iar magneziul se găsește în spanac, verdeață, sfeclă, migdale, alune, alune și fructe de mare.

Rolul cinei este foarte important, dar nu trebuie să mâncați în exces noaptea, mai ales cu mâncare grea. La orele târzii, ar trebui să evitați alcoolul, cafeaua, alimentele proteice, ciocolata și produsele din făină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *