Pentru unii, sarcina de a menține podelele curate în întregul apartament timp de o săptămână poate părea imposibilă, dar nu pentru gospodinele cu experiență.
Ei folosesc din plin trucurile care îi ajută să obțină o curățenie perfectă fără a depune eforturi zilnice.
Pregătirea podelelor pentru curățare
Înainte de a începe curățarea umedă, este important să vă pregătiți temeinic podelele.
Și deși acest pas ți se poate părea nesemnificativ, nu refuza să-l faci, și anume, mătură podelele sau trece peste ele cu un aspirator.
În acest fel, veți îndepărta praful, resturile și alte particule mici care fac să apară dungi sau chiar zgârieturi la spălarea podelelor.
Chiar dacă pare că podeaua arată curată, este mai bine să treci peste ea cu o mătură sau un aspirator pentru a fi 100% sigur.
Soluția ideală pentru curățarea podelelor
Multe gospodine cred că cel mai bun asistent în curățarea podelelor este apa curată, dar în realitate nu este așa.
Dacă utilizați unele unelte disponibile, efectul de curățare va fi mult mai impresionant.
Păstrați o rețetă simplă pentru o soluție eficientă de curățare a podelei.
În 3-5 litri de apă (volumul exact depinde de zona care se curăță), trebuie să amesteci 1 lingură de oțet, care va face suprafețele să strălucească și să le dezinfecteze, 1 linguriță de sifon, care este necesară pentru a neutraliza mirosurile și aceeași cantitate de săpun lichid sau detergent de vase pentru a îndepărta petele.
Tehnica de spălare a podelei
Nu contează doar ce, ci și cum speli podelele.
Pentru a evita să lase dungi pe ele, nu utilizați mișcări circulare. În schimb, încercați să mutați mopul într-o direcție – de la o margine la alta.
Ca urmare, vei evita sa lasi urme si vei putea distribui uniform solutia de curatare pe toata suprafata.
Uscarea podelelor
După curățarea umedă, așteptați până când podelele sunt uscate și, pentru a finaliza acest proces mai rapid, deschideți ușor geamurile și asigurați un flux de aer proaspăt.