Este posibil să fierbeți apa de mai multe ori într-un ibric: amintiți-vă o dată pentru totdeauna

Acest lucru poate schimba gustul apei și o poate face mai puțin plăcută de băut.

Unii experți spun că fierberea repetată poate duce la acumularea de substanțe nocive precum nitrații și fluorurile, mai ales dacă apa era de proastă calitate la început.

Cu toate acestea, pentru majoritatea oamenilor acest lucru nu reprezintă o amenințare serioasă dacă apa era curată de la început și fierbătorul este fabricat din materiale de calitate.

De asemenea, este important de luat în considerare faptul că apa lăsată într-un ibric pentru o perioadă lungă de timp fără utilizare poate deveni un teren de reproducere pentru microorganisme.

În acest caz, fierberea din nou, dimpotrivă, ajută la distrugerea acestor microbi și face ca apa să fie sigură de băut.

fierbător
Foto: © Belnovosti

Merită să luați în considerare faptul că fierberea repetată a apei poate afecta starea ibricului în sine.

În funcție de materialul din care este fabricat, depunerile de calcar și minerale se pot acumula mai repede la fierbere repetată.

Citeste si:  Cum să depozitați corect un borcan deschis de caviar: puțini oameni știu despre această regulă importantă

Acest lucru este valabil mai ales pentru ceainicele din oțel inoxidabil și din sticlă.

Calcarul nu numai că afectează gustul apei, dar poate și scurta durata de viață a ceainicului, deoarece îi reduce eficiența și poate deteriora elementele de încălzire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *