Din păcate, de multe ori se întâmplă ca după ce cumpărăm banane, când suntem pe cale să ne bucurăm de acest dar al naturii, să descoperim pete întunecate pe ele.
În multe cazuri, fenomenul nu are legătură cu magazinul. Totul ține de depozitarea necorespunzătoare acasă.
În special, bananele încep să se întunece dacă sunt adiacente anumitor fructe.
Experții spun că bananele emit etilenă, un gaz care accelerează procesul de coacere.
Sub influența sa, clorofila se descompune, determinând schimbarea culorii cojii de la galben la maro sau negru.
Acest fenomen apare cel mai adesea în condiții calde și umede.
Dacă bananele sunt păstrate împreună cu anumite alte fructe, cum ar fi merele, care emit și etilenă, coaja se va închide mult mai repede.
În ceea ce privește frigiderul, fiind acolo, pulpa fructelor va rămâne într-adevăr proaspătă mai mult timp, dar coaja se va închide mai repede.
Pentru a păstra bananele nu numai proaspete, ci și atractive ca aspect, experții recomandă să urmați câteva reguli simple.
În primul rând, nu trebuie să depozitați bananele cu alte fructe – acestea trebuie păstrate cât mai departe de mere, pere și altele.
Este mai bine ca bananele să fie într-un loc uscat și răcoros, dar nu trebuie puse la frigider, altfel coaja se va închide rapid.
Se recomandă să înfășurați joncțiunea bananelor într-un buchet cu folie alimentară – veți minimiza eliberarea de etilenă și, în consecință, procesul de coacere va încetini.
Ar fi o idee bună să atârnați bananele – agățați-le de ceva, astfel încât să atârne.
Când coaja nu atinge suprafețele, își va păstra aspectul „pristin” mai mult timp.