Cum să îndepărtați grăsimea de pe aragazul de bucătărie: un praf din acest produs va mânca orice murdărie

Aragazul este lucrul din bucătărie pe care îl folosim aproape cel mai des.

Datorită „popularității” sale, acesta devine inevitabil acoperit cu un strat gras. Vestea bună este că poate fi eliminată cu ușurință dacă folosiți aceste trucuri de viață.

1. Dacă aveți pudră de muștar la îndemână, adăugați puțină apă pentru a face o pastă, apoi aplicați-o pe suprafața pătată și lăsați 20-30 de minute.

După expirarea timpului, ștergeți aragazul cu un burete și clătiți cu apă orice detergent rămas și murdăria.

2. Combinația de sifon și oțet, îndrăgită de multe gospodine, va ajuta și ea într-o astfel de situație. Mai întâi, aplicați oțet pe suprafața aragazului și apoi sifon.

Placă
Foto: © Belnovosti

Ca urmare a unei reacții chimice, grăsimea se va dizolva și tot ce vă rămâne este să ștergeți aragazul cu o cârpă umedă.

3. Nu mai rar, amoniacul este folosit pentru a îndepărta grăsimea din aragazul de bucătărie.

Se prepară o soluție din câteva picături de amoniac și apă, care este folosită pentru a șterge suprafața pătată. După 10-15 minute, aragazul se spală cu apă curată.

4. Dacă aveți o lămâie în frigider, stoarceți sucul din ea și amestecați cu apă.

Compoziția rezultată este folosită pentru a șterge zonele murdare, iar pentru a face efectul și mai vizibil, lichidul cu suc de lămâie din compoziție poate fi lăsat câteva minute.

5. În cele din urmă, puteți scăpa de grăsimea de pe aragaz folosind o soluție de săpun și sifon. Pentru a-l pregăti, săpunul de rufe se diluează în apă fierbinte și se amestecă cu sifon.

Zonele tratate cu produsul trebuie lăsate timp de o jumătate de oră, apoi, ca și în cazurile anterioare, șterse cu un burete și clătite cu apă.

Citeste si:  Cum să curățați bucătăria de depunerile grase: gospodinele cu experiență au împărtășit metode dovedite

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *