Scapa imediat de el. Aceste articole de bucătărie pot fi mortale

Se pare că în bucătăriile noastre pot exista obiecte care reprezintă un pericol de moarte.

Experții, inclusiv oncologii, recomandă să scapi de ele cât mai repede posibil.

Și acest lucru este valabil atât pentru mâncare, cât și pentru ustensilele de bucătărie.

Pentru a nu vă expune în mod inutil unui pericol atât de grav, experții au făcut mai multe recomandări.

Dar mai întâi ne-au spus ce anume este extrem de nedorit să păstrăm în bucătărie.

feluri de mâncare
Foto: © Belnovosti

Evitați bomboanele cu culori strălucitoare. Mai ales cele vândute lângă casa de marcat.

Stralucirea acestor dulciuri este obtinuta prin coloranti chimici care contin benzen, care este foarte periculos pentru organism.

De asemenea, nu păstrați acasă carne procesată, de exemplu, diverse afumate, mezeluri și hot dog.

Aceste produse conțin nitrați, care prelungesc termenul de valabilitate, dar cresc semnificativ și probabilitatea de a face cancer.

Când vine vorba de ustensile, experții sfătuiesc să evitați tigăile antiaderente.

Când sunt încălzite, învelișurile lor pot elibera substanțe nocive care afectează negativ nivelurile hormonale.

De asemenea, scapă de ustensilele din plastic, în special de cele negre.

După cum știți, plasticul (în special plasticul reciclat) este plin de compuși chimici care pot duce la cancer.

Ca alternativă, experții recomandă utilizarea vaselor de gătit sigure, cum ar fi tigăi și oale din oțel inoxidabil și fontă.

Se recomandă să te descurci cu linguri și spatule din lemn și metal.

Aceste materiale, spun experții, nu sunt doar sigure, ci și durabile.

Citeste si:  Gust perfect: Iată unde ar trebui să vă depozitați roșiile pentru a le face cu adevărat delicioase

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *