Expertul a vorbit despre termenii și regulile de păstrare a preparatelor gata preparate

Majoritatea mâncărurilor preparate nu pot fi păstrate mult timp, nici măcar în frigider.

Andrey Dorokhov, profesor asociat al Departamentului de Chimie Anorganică numită după AN Reformatsky de la MIREA RTU, a avertizat despre acest lucru.

Declarația omului de știință este citată de Lenta.ru.

Cum să păstrați corect alimentele preparate

După cum a spus Dorokhov, cele mai multe feluri de mâncare preparate, chiar și în frigider, nu se păstrează mai mult de două zile.

În general, este indicat să consumați salate cu maioneză în decurs de 24 de ore de la preparare.

alimente
Foto: © Belnovosti

Cu toate acestea, există și produse cu viață lungă. De exemplu, cârnații și brânzeturile feliate se păstrează în frigider pentru o lungă perioadă de timp dacă sunt așezate într-un recipient ermetic sau învelite în folie alimentară.

Perioada de valabilitate este de aproximativ 5-7 zile, – a clarificat omul de știință.

El a menționat că preparatele din carne și pește ar trebui păstrate separat de alte alimente.

De asemenea, este necesar să se evite contactul acestor vase cu aluminiul sau plasticul, acestea afectând gustul alimentelor.

Măslinele, măslinele și ciupercile murate trebuie returnate în borcanul original.

Prăjiturile și produsele de patiserie cu smântână trebuie păstrate la frigider, produsele din aluat fără smântână trebuie păstrate la temperatura camerei, acoperite cu folie sau un prosop.

Citeste si:  Frunzele sale minuscule seamănă cu carapacea unei țestoase. Peperomia prostrata - cerințe și îngrijire

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *