Ouăle de pui sunt unul dintre cele mai importante produse alimentare.
Oamenii cumpără ouă foarte des.
În același timp, mulți, din păcate, nu respectă câteva reguli importante.
Deci, ce ar trebui să ții cont atunci când alegi un produs? Ce ouă nu trebuie puse în coș?
Ouă cu coji crăpate
Înainte de a cumpăra un produs, asigurați-vă că verificați starea carcasei.
Asigurați-vă că coaja tare a ouălor este intactă.
Prezența fisurilor este un semn foarte rău. Prin astfel de daune, microorganismele periculoase ar putea pătrunde în produs.
Prin urmare, nu ar trebui să cumpărați ouă sparte. Și dacă le cumpărați, atunci în niciun caz nu le folosiți!
Ouă cu coji murdare
Nu cumpărați ouă de găină care au excremente sau pete de sânge la suprafață.
Astfel de ouă pot fi improprii pentru consum și reprezintă o sursă de boli periculoase.
Ouă de diferite culori într-o singură tavă
Asigurați-vă că tava conține produse cu aceeași culoare a cochiliei.
În plus, ouăle aflate în același recipient trebuie să aparțină aceleiași categorii.
Dacă cel puțin una dintre cele două condiții descrise mai sus nu este îndeplinită, atunci cel mai probabil a avut loc o resortare.