Oricât de calitative sunt vasele din bucătăria ta, acestea își pot pierde cu ușurință aspectul și, odată cu aceasta, capacitatea de a-și îndeplini funcțiile, din cauza alimentelor arse.
Cu toate acestea, gospodinelor cu experiență nu le pasă deloc de acest lucru, deoarece știu ce trebuie făcut pentru a rezolva această problemă.
Soluție de săpun
Așteptați până când vasele se usucă înainte de a le curăța. După aceasta, clătiți orice mâncare rămasă și înmuiați tigaia în apă cu săpun.
Așteptați puțin – doar până când petele încep să cedeze sub presiunea unui burete și a apei calde cu săpun.
După spălare, nu uitați să ștergeți produsul cu un prosop, de preferat din microfibră, pentru a nu avea pete de apă pe el.
Bicarbonat de sodiu
Dacă spălarea regulată eșuează, încercați trucul cu bicarbonat de sodiu.
Turnați-l în fundul tigaii, apoi umpleți-l cu apă – ar trebui să acopere complet alimentele arse.
Acum trebuie să fierbeți conținutul tigaii. Nu vă grăbiți să opriți aragazul – lăsați apa să fiarbă încă câteva minute.
La final, soluția de curățare trebuie turnată, iar fundul și pereții tigaii trebuie curățate cu apă caldă și detergent.
Și amintiți-vă: este mai ușor să preveniți arsurile decât să scăpați de consecințe.
Prin urmare, încercați să preîncălziți întotdeauna tigaia înainte de a începe să gătiți și asigurați-vă că există suficientă grăsime sau lichid în partea de jos înainte de a arunca mâncarea înăuntru. Și, desigur, amestecați mâncarea cu o lingură mai des – atunci cu siguranță nu se va arde