În industria florilor, după cum știți, practica de prelungire a vieții cu culori de cusătură cu ajutorul substanțelor chimice este comună.
Cum să înțelegem că trandafirii au fost tăiați recent și nu au trecut prin „resuscitare”, a spus expertul în culorile Svetlana Gorkunova.
Recomandările ei sunt date de Gazeta.ru.
Cum să alegi trandafiri proaspeți
După cum a spus Gorkunova, în primul rând, trebuie să acordați atenție mugurii.
Ar trebui să fie dens și elastic. În trandafirii vechi, mugurii este moale și lent, poate avea o ușoară pantă.
Primul inel de petale își pierde adesea luminozitatea și culoarea naturală, – a remarcat expertul.
Dacă baza mugurii este mare, dar mugurul în sine nu este, petalele externe au fost îndepărtate.
Culoarea bazei mugurii este, de asemenea, importantă, ar trebui să fie saturată verde.
În al doilea rând, pleacă și tulpina. Frunzele ar trebui să fie elastice și strălucitoare, strâns adiacente tulpinii.
Dacă tulpina este moale sau aplecată prea ușor – floarea a pierdut prospețimea, – a spus Gorkunova.
În al treilea rând, puteți mirosi floarea. Trandafirii proaspăt tăiați au o aromă bogată.
Expertul a recomandat, de asemenea, să acorde atenție masei trandafirului. Florile proaspete sunt de obicei mai grele.