Disputele cu privire la ce Pan cel mai bine nu se vor opri niciodată.
Deci, în timp ce o parte din gazde a trecut la teflon și ceramică modernă, cealaltă parte rămâne adevărată din fontă.
Panourile din fontă sunt renumite pentru versatilitatea lor, deoarece literalmente totul poate fi pregătit pentru ele – de la fripturi suculente la clătite blânde.
Doar nu toată lumea știe să aibă grijă în mod corespunzător de astfel de feluri de mâncare.
Din cauza lipsei de acoperire anti-stick, fontă poate începe să ruginească în timp. Procesul de oxidare se dezvoltă mai repede dacă utilizați vase pentru prepararea produselor acide – roșii etc.
Drept urmare, vasele preparate folosind o astfel de tigaie vor avea un gust neplăcut „metal”.
Pentru a evita apariția ruginii, se recomandă să ștergeți bine tigaia după fiecare spălare cu un prosop.
Opțiunea ideală este să o uscați la foc mediu timp de 3-5 minute. Doar după aceea îl puteți curăța pentru depozitare.
Greșeala este făcută de gospodinele care lasă mâncarea depozitată într -o tigaie turnată.
Acest lucru poate duce la faptul că rămășițele alimentelor vor deteriora materialul. Mai bine treceți -le într -un alt fel de mâncare.
Și ultimul: credința că într -o tigaie turnată poate fi preparată fără ulei – un alt mit.
Dacă nu folosiți grăsimi – animale sau legume – mâncarea va suge cu siguranță și va trebui să fiți patie pentru a aduce tigaia la starea corespunzătoare.