De ce nu poți stoca ceapa și cartofii împreună? O greșeală făcută de 90% din gazde

Ceapa și cartofii sunt principalele produse din orice bucătărie.

Dar știați că nu pot fi păstrate împreună? Multe gospodine fac această greșeală, fără a suspecta că poate duce la deteriorarea rapidă a produselor.

Să ne dăm seama de ce ceapa și cartofii sunt vecini răi și cum să le depoziteze corect.

Ceapa emite gaz de etilenă, ceea ce accelerează procesul de maturizare și deteriorare a altor legume. La rândul lor, cartofii sunt sensibili la acest gaz. Sub influența lui, ea începe să germineze și să se deterioreze mai repede.

În plus, ceapa necesită mai multe condiții de depozitare uscată, iar cartofii au nevoie de răcoare și umiditate moderată. Când aceste produse stau împreună, ele creează condiții adverse unul pentru celălalt.

cartof
Foto: © Belnovosti

Locul perfect pentru depozitarea cartofilor este o pivniță sau o cămară rece, întunecată și bine inventată. Temperatura trebuie să se situeze în +4 … +6 ° C.

Dimpotrivă, este mai bine să depozitați ceapa într -un loc uscat și cald, de exemplu, într -un dulap de bucătărie.

Citeste si:  Cum să înlocuiți înălbitorul profesional: o alternativă ieftină

Dacă nu aveți posibilitatea de a împărți produsele, utilizați diferite containere sau coșuri cu găuri de ventilație.

De ce este important? Depozitarea corectă a produselor nu numai că își extinde data de expirare, dar își păstrează și gustul și proprietățile hrănitoare.

Dacă cartoful începe să germineze sau să se verde, poate fi periculos pentru sănătate. Zonele verzi conțin solanină – o substanță toxică care poate provoca otrăvire.

Acum că știi acest hack de viață, legumele tale vor fi întotdeauna proaspete și gustoase.

Încercați această metodă și veți vedea că funcționează cu adevărat. Și dacă aveți propriile secrete de depozitare a produselor, asigurați -vă că le utilizați!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *