Puneți plăcinta la exact 180 ° C, după cum recomandă bloggerul, dar după 20 de minute se înnegrește deja în jurul marginilor, iar mijlocul este crud.
Familiar? Vina tuturor este „conspirația de temperatură” a cuptorului.
Majoritatea cuptoarelor de casă calde inegal: peretele din spate al roșu -hot, iar mijlocul este abia cald. Producătorii știu despre acest lucru, dar nu se grăbesc să schimbe tehnologia – pentru că veți cumpăra un nou model mai rapid.
Cum să vă verificați cuptorul? Așezați bucăți de pâine albă pe o foaie de copt și porniți încălzirea la 200 ° C. După 10 minute veți vedea unde a fost îngropată pâinea și unde ați rămas palidă. Acesta este „Puncte fierbinți”.
Cum să te descurci cu asta? Cumpărați un termometru pentru cuptor (stă ca o ceașcă de cafea) și puneți -l pe zăbrele. Veți afla că soba dvs. este „minciuni” la 20-30 ° C și puteți regla temperatura.

De exemplu, dacă rețeta necesită 180 ° C, iar termometrul arată 210 ° C, reduceți încălzirea. Un alt secret: Puneți întotdeauna produse de patiserie la un nivel mai mic decât indicat în rețetă.
Și nu deschideți niciodată ușa pentru primele 15 minute – diferența de temperatură va face ca plăcinta să se așeze.
După o lună de practică, veți începe să coaceți biscuiți fără fisuri, pâine cu o crustă crocantă și chiar stăpâniți bezea.
Și, de asemenea, uitați de modul de convecție: este necesar doar pentru cuptoarele industriale, iar haosul creează acasă.