Spălați puiul înainte de a găti? Aceasta este o greșeală care a ucis mii de oameni

Clătiți puiul sub robinet, încrezător că spălați bacteriile.

Dar, de fapt, creezi un aerosol mortal.

Picături de apă cu Salmonella și Campilobacter zboară în jur de 50 cm în jur, așezându -se pe o chiuvetă, un bol și chiar perii dentari.

Aceste bacterii supraviețuiesc săptămâni întregi, iar dacă intră în organism, acestea provoacă diaree sângeroasă, febră și insuficiență renală. Pentru copii și vârstnici, acest lucru poate deveni fatal.

mâncare
Foto: © Belnovosti

Regula nr. 1: Nu spală puiul crud. Tratamentul termic ucide toate bacteriile, iar apa transportă doar infecția. Dacă carnea este alunecoasă, obțineți -o cu un prosop de hârtie și aruncați -o imediat în coșul de gunoi.

Dar pericolul stă în așteptare pe tăierea. Chiar și după spălare, bacteriile invizibile rămân pe ea. Cumpărați o placă de sticlă separată pentru carne și spălați -o cu sodă. Și nu puneți niciodată legumele finite pe suprafața în care se afla puiul crud.

Un alt păcat este să murați pui pe masă. În căldură, bacteriile se înmulțesc la fiecare 20 de minute. Întotdeauna mutați în frigider și scoateți carnea timp de 10 minute înainte de a prăji pentru a o încălzi.

Citeste si:  Sunt ieftine și nu le cumpărăm deloc. Ele curăță intestinele ca un aspirator, ajută la pierderea în greutate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *