Castraveții proaspeți se transformă în mucus, verdele se ofilesc pe zi, iar fructele de pădure sunt acoperite cu mucegai înainte de a reuși să mănânce.
Mulți scriu acest lucru din produse slabe, dar adevăratul motiv este un exces de umiditate.
Experții gospodăriei au deschis un truc simplu pe care îl folosesc gospodinele cu experiență pentru a prelungi viața legumelor, fructelor și chiar brânzei.

În frigider, produsele emit condensat, mai ales dacă sunt depozitate în pungi sau recipiente de plastic.
Apa se acumulează în partea de jos, creând un mediu ideal pentru bacterii. Soluția este un prosop de hârtie. Absoarbe excesul de umiditate, încetinirea decăderii.
Este suficient să așezați un prosop uscat pe raftul frigiderului sau pe partea de jos a cutiei pentru legume. Așezați castraveți, roșii, fructe de pădure deasupra.
Dacă hârtia a devenit umedă, înlocuiți -o cu una nouă.
Pentru verzi și salată, metoda este și mai ușoară: înfășurați un pachet într -un prosop, ca un înveliș, și luați -l într -un departament de legume. Schimbați „ambalajul” la fiecare 2-3 zile.
De asemenea, brânza va aprecia această abordare. Acoperiți recipientul cu hârtie, puneți produsul deasupra și închideți capacul. Prosopul va lua excesul de umiditate, împiedicând apariția unui miros neplăcut și mucus.
Fără containere speciale sau gadgeturi scumpe.
Hârtia simplă, care se află în fiecare bucătărie, poate reduce numărul de produse răsfățate la jumătate.
Încercați – și uitați cum arată ardeii încrețiți sau căpșunile mucegăite.