Îți otrăvești familia în fiecare zi: 3 produse care trebuie eliminate imediat din bucătărie

Ești sigur că rețetele tale preferate nu reprezintă o amenințare ascunsă?

Se dovedește că chiar și ingredientele familiare pot transforma vasele de acasă în otravă.

De exemplu, un ulei vegetal fugit, care a fost în dulap de ani buni, acumulează cancerigeni. Dacă uleiul miroase de nuci sau pește – aruncați -l imediat!

folie
Foto: Pixabay

Miere și mai periculoasă într -o farfurie metalică: acidul din compoziția sa reacționează cu metalul, formând compuși toxici.

Dar ucigașul principal este o folie de aluminiu. Când coaceți carne sau legume, particulele de metal pătrund în alimente, mai ales dacă adăugați lămâie sau oțet.

Acumularea de aluminiu în organism este asociată cu boala Alzheimer și leziunile renale. Înlocuiți folia cu pergament sau forme de sticlă.

Ce zici de verdeață de la un supermarket? Buchete de mărar și pătrunjel, spălate cu clor pentru „prospețime”, provoacă otrăvire. Înmuiați verdele timp de o oră în apă cu sodă (1 lingură pe litru) pentru a neutraliza substanțe chimice.

Citeste si:  Cum să vă protejați zona de lucru de grăsime și funingine: luați sfaturi bune înainte de sărbători

Și nu cumpărați niciodată salate ambalate – sunt tratate cu conservanți care nu sunt spălați nici măcar apă clocotită.

Bucătăria ta nu este un câmp de luptă, dar vigilența va salva sănătatea celor dragi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *