Se pare că plăcile curate și ochelarii strălucitori sunt o garanție de siguranță.
Dar microbiologul T. Charles de la stema de la Universitatea din Arizona a dovedit: mai mult de 50% din intoxicații alimentare apar acasă, iar vina acestui lucru este greșelile pe care le fac aproape totul.
Prima problemă este alegerea greșită a detergentului. Mulți folosesc prea mult gel ale căror rămășițe cad în mâncare.

Picăturile produsului și apa caldă sunt suficiente, iar doza este mai bine de clarificat pe etichetă.
A doua greșeală este consumul de apă necontrolat. Este mai eficient să înmuiați vasele în aceeași chiuvetă cu apă caldă și să clătiți în altul cu frig.
Macara trebuie să fie închisă în timp ce spălând fiecare placă și folosesc un recipient separat pentru clătirea finală. Uscarea cu o cârpă curată va reduce riscul de re -soluționare.
Spălarea bureților – creșă bacteriană. E. coli și Salmonella supraviețuiesc într -un mediu umed, astfel încât materialele naturale și înlocuirea săptămânală vor salva situația.
După utilizarea buretei, trebuie să vă uscați și să nu plecați în chiuvetă.
Mâncărurile și cuțitele din sticlă necesită o atenție specială. Bacteriile lactate de pe pereții ochelarilor sau rămășițele de mâncare de pe lame trec adesea neobservate.
Spălarea atentă fără grabă este singura modalitate de a le elimina.
Și în sfârșit, mâini. Chiar și vasele perfect spălate vor deveni periculoase dacă îl atingeți cu palmele murdare. Spălarea mâinilor cu săpun înainte de pornire este un ritual obligatoriu pe care mulți îl ignoră.
Se pare că aceste lucruri mici sunt nesemnificative. Dar ei sunt cei care transformă rutina zilnică într -o amenințare ascunsă.