Aruncați apă după gătit orez: acum îl veți depozita la frigider

După ce ați citit acest lucru, veți înceta să scurgeți lichidul noroios din tigaie.

Apa în care a fost gătită orezul este aurul pentru specialiștii culinari.

Conține amidon, vitamine B și minerale. Răciți -l și folosiți -l în loc de bulion de supă – obțineți un gust cremos delicat fără o picătură de smântână.

orez
Foto: Pixabay

Și aceasta este cea mai bună marinată pentru pui: înmuiați carnea timp de o oră în apă de orez cu sare și mirodenii, iar după prăjire se va topi în gură.

Dar cea mai neașteptată aplicație este cosmetică. Ștergeți -vă fața cu o biscuită de bumbac umezită în acest lichid pentru a îndepărta strălucirea îndrăzneață.

Apa de orez chiar tratează arsurile solare! Și dacă o amestecați cu miere și fulgi de ovăz, obțineți o mască pentru pielea sensibilă.

În gătit, poate fi transformat într -o băutură: adăugați o lingură de miere, un vârf de scorțișoară și cuburi de gheață într -un pahar cu apă de orez. Limonada răcoritoare este gata!

Citeste si:  Nu este mai ușor. Cum să curățați cuptorul cu microunde în 5 minute

Sau înghețați lichidul în matrițe de gheață – astfel de cuburi vor adăuga întuneric cremos.

Amintiți -vă însă: dacă orezul a fost spălat anterior, apa va fi mai puțin utilă. Și nu folosiți niciodată apă de orez cu aditivi (de exemplu, cu turmeric) în scopuri cosmetice – numai din cereale pure.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *