Cum să salvezi cultura până în primăvară: un truc pe care chiar bunicile au uitat

Ați colectat pungi de cartofi, mere și găleți de morcov, dar o lună mai târziu, jumătate din rezerve putrede sau uscate?

Totul pentru că este o știință pentru a stoca o cultură și nu doar împingeți legumele în subsol.

De exemplu, cartofii nu pot fi păstrați în întuneric imediat după săpat.

Mere
Foto: © Belnovosti

Așezați tuberculii sub un baldachin timp de două săptămâni – trebuie să „respire” și să taie răni. Dimpotrivă, morcovii se tem de lumină.

Înmuiați -l într -un chat de argilă (apă + argilă până la consistența smântânii) și uscat – un astfel de „cocon” se va proteja de putregai și de șoareci.

Merele sunt o poveste separată. Dacă înfășurați fiecare într -un ziar impregnat cu o decoct de ceapă (coajă + apă clocotită), acestea nu se înnegreau și rămân suculente.

Dar cel mai neașteptat hack de viață este modul de salvare a unui dovleac. Pune -l pe o „pernă” de paie, astfel încât tulpina să se ridice în sus și ștergeți coaja cu ulei vegetal o dată pe lună – acest lucru va înfunda porii și nu va permite evaporarea umidității.

Citeste si:  Este posibil să spălați lenjeria de pat la 40 de grade: fiecare a doua persoană se înșeală

Ce să faci cu verdele? Înghețarea nu este singura opțiune.

Amestecați mărarul tocat cu sare (1: 1) și descompuneți -vă în bănci – iarna va fi un condiment aromat.

Pentru ceapă și usturoi, țeseți împletiturile și agățați în cămară, dar mai întâi scufundați capetele în parafina topită – acest lucru va ucide larvele dăunătorilor.

Și nu uitați de gândacul: este mai bine să -l depozitați pe cartofi.

Cultura rădăcinilor absoarbe excesul de umiditate pe care tuberculii este eliberat și în sine rămâne suculentă.

Și dacă mucegaiul a început în subsol, puneți pungile cu muștar uscat sau cărbune din lemn în colțurile colțurilor – absorb umezeala.

După șase luni de astfel de experimente, veți deschide pivnița și gâfâirea: legumele vor arăta ca și cum ar fi doar sfâșietoare de pe paturi ieri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *