Tocmai ați terminat de gătit micul dejun, iar soba este deja acoperită cu un strat de grăsime și spray?
Nu vă grăbiți să luați o chimie agresivă sau să petreceți o oră pe răzuitoare.
Răspunsul la problema dvs. este ascuns în soda alimentară – un agent de curățare universală care vă va transforma placa într -o suprafață oglindă.

Soda funcționează datorită proprietăților sale abrazive și capacității de a neutraliza grăsimile. La contactul cu apa, creează un mediu alcalin care descompune moleculele de ulei fără a deteriora acoperirea plăcii.
Dar pentru a îmbunătăți efectul, veți avea nevoie de un alt ingredient care este în fiecare bucătărie. Aceasta este oțet. Da, combinația lor provoacă o reacție cu șuierea și spuma, care „ridică” murdăria din cele mai inaccesibile colțuri.
Începeți cu pregătirea. Îndepărtați rețelele și arzătoarele dacă sunt detașabile. Amestecați trei linguri de sodă cu o lingură de apă într -un bol – ar trebui să se dovedească o pastă groasă. Aplicați -l pe secțiunile de grăsime ale plăcii, inclusiv pereții laterali și spațiul din jurul arzătoarelor.
Nu vă fie frică de stratul abundent: cu cât mai multe paste, cu atât va pătrunde mai adânc.
Lăsați produsul timp de 10-15 minute. În acest timp, sifonul va începe să „corodeze” grăsimea, făcându -l liber.
Acum luați o armă de pulverizare cu oțet (îl puteți dilua cu apă 1: 1) și presărați din abundență zonele procesate. Veți auzi un șuier caracteristic – aceasta va începe o reacție care va finaliza curățarea.
Luați un burete moale sau o cârpă și frecați ușor suprafața. Veți observa cum grăsimea se transformă într -o groază și se îndepărtează cu ușurință. Pentru pete persistente, repetați procedura: aplicați pasta, așteptați, adăugați oțet și frecați din nou.
Nu uitați de zăbrele. Înmuiați -le în chiuvetă, adormind cu sodă și oțet de golf. După 20 de minute, clătiți sub apă fierbinte – o duzină și funingine vor dispărea fără urmă. Dacă picăturile uscate rămân între arzătoare, presărați -le cu sodă uscată, aruncați oțetul deasupra și frecați cu o periuță de dinți veche. Este mai bine să nu frecați suprafețele metalice cu perii dure, pentru a nu lăsa zgârieturi.
După curățare, ștergeți farfuria cu o cârpă umedă pentru a îndepărta restul produsului. Pentru strălucirea finală, umeziți șervețelul în apă cu adăugarea de suc de lămâie (1 lingură pe pahar) și ștergeți suprafața. Acidul cimbolic nu numai că va adăuga strălucire, dar va elimina și orice miros de oțet.
Și ce să faci cu plăci emailate sau din sticlă? Este important să nu exagerați cu un abraziv. Se amestecă sodă cu gel pentru spălarea vaselor într -o proporție de 2: 1. Aplicați amestecul pe pete, lăsați timp de 5 minute, apoi scoateți -l cu un microfibră umed. Gelul va înmuia efectul abraziv, iar grăsimea se va dizolva fără riscul de zgârieturi.
Pentru ca soba să rămână curată mai mult, după fiecare gătit, ștergeți -l cu o cârpă umedă cu o picătură de vase. Și o dată pe săptămână, tratați suprafața cu sodă cu oțet pentru prevenire. Această metodă nu este doar mai ieftină decât preparatele de la magazin, ci și mai sigură: fără vapori caustici, alergii sau urme pe mâini.
Acum știți că sifonul nu este doar un ingredient pentru coacere. Acesta este principalul tău aliat în lupta pentru curățenie. Un pachet costă un ban, dar înlocuiește zeci de tuburi și sticle de chimie.
Încercați -l – și farfuria dvs. va scânteia, ca nou, chiar și după ce prăjiți cele mai multe feluri de mâncare grase.