Poate că puneți lămâia în ceai incorect. Nu repetați greșeala multora

Mulți oameni le place să adauge lămâie la ceai, îmbogățind astfel gustul băuturii și îmbunătățind proprietățile benefice.

Dar, în același timp, se face adesea o greșeală gravă care reduce tot binele care poate oferi ceaiului cu lămâie la zero.

Mai simplu spus, trimiterea incorectă de fructe de citrice către băutură o strică pe acesta din urmă.

ceai
Foto: Pixabay

Greșeala este că lămâia este pusă în ceai imediat după preparare, adică atunci când este încă foarte cald.

Temperatura ridicată distruge antioxidanții în sucul de lămâie și, ca urmare, beneficiile unui astfel de aditiv sunt reduse.

Pentru ca acest lucru să nu se întâmple, este necesar să dai băuturii puțin răcoroase (temperatura sa nu trebuie să depășească 70 de grade).

Doar în această stare, ceaiul cu lămâie va fi cât se poate de util. Iar gustul va fi îmbogățit.

Apropo, calitatea lămâiei în sine este importantă. Este mai bine să alegeți acele fructe de citrice care au fost cultivate fără a folosi tot felul de pesticide.

Astfel de fructe au cea mai mare cantitate de substanțe utile, inclusiv faimoasa Vitamina C, care ne protejează de infecții.

Experții sfătuiesc, de asemenea, să adauge la ceai nu felii de fructe de citrice, ci suc proaspăt stoarse.

Acest lucru se datorează faptului că sucul distribuie mai uniform substanțe benefice prin băutură.

Dar dacă preferați felii, atunci cel puțin strângeți -le ușor, astfel încât sucul să se bazeze puțin în ceai.

Citeste si:  Sprijină digestia și pierderea în greutate. Adăugați frunzele acestei plante la apă și beți

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *