Aruncați tigaia: un mod genial de a prăji fără ulei, despre care tot bucătarul tace

Imaginează -ți: cartofi crocanti fără picătură de ulei, tăieturi suculente, fără spray uleios pe aragaz și chiar clătite de aer care nu se lipesc de tigaie.

Sună ca science fiction?

De fapt, secretul se află în obișnuit … hârtie pergament! Da, cel pe care îl folosești pentru coacere poate deveni noul tău cel mai bun prieten.

tigaie
Foto: © Belnovosti

Acoperiți tigaia cu pergament, încălziți -o și răspândiți produsele ca de obicei. Hârtia rezistă la temperaturi ridicate, împiedică manipularea și, cel mai important – absoarbe excesul de grăsime. Dar asta nu este totul!

Încercați să „prăjiți” legumele în cuptorul cu microunde: tăiați dovlecelul cu cercuri, presărați cu mirodenii, puneți -o pe o farfurie și acoperiți -vă cu un capac.

După 5 minute, veți primi un fel de mâncare, în textură nedistinguibilă de la tocană în ulei. Și pentru iubitorii de experimente-o pangilă prăjită cu caneluri pentru stivă de grăsime.

Gătiti carnea și peștele fără o picătură de ulei, păstrând suculent și aromă. Cine a spus că util nu poate fi delicios?

Citeste si:  Chiar și cele mai curate gospodine uită să îndepărteze acest loc: întreaga familie respiră praf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *